Knipa i lemland

Mjaeowe upp igen tidigt och iväg mot lemlandet. Ringde Palten när jag var ca halvvägs och då var telefonen avstängd! Det är inget bra tecken! Inget bra tecken alls! Vanligtvis när folk inte svarar en söndagmorgon så betyder dom att varit i flaskan! Ringde på hemnummret ist och hans mammse svarade ist och sa att han var ut och fixa nåt med sina ponnysar... gr8, ingen fylla och man slipper vända om mot sängen!

Åker sen ut och det blåser på rätt bra känns det som... Är iofs helt öppet så behövs inte så mycket vind för att det ska riva på bra från stället vi åkte från. Brummar på och kommer fram till en holme där det är le och fint, men ingen fågel syns till... bestämmer oss för att åka en bit till och hittar en lite mini-holme där det flyger en hel del fågel och det ser rätt lockande ut. Bestämmer oss för att slå oss ner där, kastar ut vettar, bygger en snabb skåra och sätter oss och väntar. Precis före vi kommer fram till den lilla förbyggda skåran så glider det förbi en knipgubbe lite innanför vettarna. Känns som det kommer bli rätt bra morgon! Vädret är perfekt och platsen verkar helt okej!

Sitter en stund, men ingen fågel flyger.... Men sen, efter ett "skrämselskott" så flyger det lite fågel... eller rätt mycket fågel, men ingenting nära oss... bara lågt ut rätt genom fjärden. Irriterade. Dom flyger på fram och tibax och retar oss, men tillslut glider det en knipa förbi. Den kommer högt, rakt ifrån höger, och nu gör jag faktiskt ett riktigt ninjamove och skjuter den efter några konstiga röresler när den kommit över på vänster sida. Den viker ihop och Palten drar till ett skott till i luften för att se till att den är riktigt död. Men det är ju en knipa så såklart dyker fanskapet dirket den landar.... Kommer dock upp igen rätt snabb, och det är ett tecken på att den är rätt slut, så den fick dyka på några ggr innan den la sej till rätta inför den sista vilan.

Sen tar det ett tag innan nästa tippa kommer... oxå den från höger och jag skjuter ett skott på den... Den vindar till och jag tror den ska falla ihop och hinner ta ner pusten för att se den landa i vattnet. Icke... den slutar flaxa för en sekund för att sen börja flaxa vidare! Vi drar iväg varsit skott till och den ser ut att vara i dålig form. Den kastar efter ca 150m och  Palten tralla iväg med båten för att hämta den. Fick skjuta 2 skott från båten, men inga problem annars!

Sitter en stund till och det flyger fortsatt dåligt + att vinden vänder lite. Vi bestämmer oss för att byta plats. Sagt och gjort så trallade vi tillbaka en bit och hittade en udde som såg lockande ut. Mycket fågel låg det brevid oxå, så vi var rätt nöjda med platsen när vi satte oss ner. Men tydligen ville ingen fågel flyga här heller... varför vet jag inte....

Tillslut kom det iaf en skock på ca 7-8 knipor förbi glidande och jag panga på den första och den vek ihop och vart paket och störtade mot vattnet. Hann sikta in mej på nästa fågel, men den ville inte falla.... stupid knipa. Palten hade siktat på samma fågel som mej och tillika som jag sköt så bytte han fågel och när jag sköt så vart dom smått vilda och börja vingla, så tror inte han fick iväg något skott... Iaf så kolla jag till min fågel som jag panga ner... men den va ju såklart inte kvar... dykt? JAPP!! Sprang ut på berget för att panga den när den kom upp, och den kom upp, på ca 40m och va väl upp ca 2 sekunder, typ med bara huvudet, och dök igen... Sen såg jag den aldrig mera, rätt höga vågor utanför... och kommer dom bara upp med huvudet så brukar man inte få dom, så vi var inte ens ut med båten och försökte få fatt den... Medan jag står på berget och spanar på min knipa kommer det ett gäng till flygande... perfekt håll för mej där på berget, men när man e utan skott i pusten blir det dåligt med skjutande.... :(

Kom tillbaka till skåran och vi satt väl en stund till innan det kommer en fågel från höger, jag pangar på den, ingen reaktion =)=)=) och sen skjuter jag och Palten varsit skott i samma sekunde på knipan och den viker ihop och störtar ner i vattnet. Den såg helt slut ut i luften, men den hann bara landa innan den dök den oxå! KNIPSATAN! Men den va bara unden nån sekund i gången, så den fick ligga där några minuter innan Palten va ut och hämta den.... 2 skott på vattnet och så var det klart med det.

Satt en bra stund efter det, men inge mer fågel. Hade en på håll till, men jag såg den för sent och fick en rejäl avrusning av Palten :/ :)

Trallade hem sen vid 13.00 tiden... tror jag...hade inte sett nån fågel då på ett tag....


Matte Sandberg med dagens fångst... 3 knipskallar


Palten djut koncentrerad då han lyssnar efter knipvissel.

Inget filmat idag heller... av värde

Redde upp mina fåglar som jag panga med Pansne i torsdags. Det är ångest att reda upp knipor just nu... dom har 5mm fett på kroppen och man får nästan tälja bort skinnet från dom. Viggerna gick lättare dock.

Renoverade just min 22.a oxå. Säkringen börja kärva senst jag var ut med syrrans kille, och efter det har särkringen aldrig varit på igen. Det var rätt lättfixat problem. Största problemet var att sätta ihop fanskapet igen. En fjäder + en låsbricka var inte så lätt att sätta ihop igen. Fick offra Elins nagel, men det brydde ju inte jag mej om... som sagt så var det inte min nagel som fick sätta livet till.

Ingen jakt i veckan gissar jag, men på löradag älgjakt och på söndag gissar jag att Bosse vill ha ihjäl nån knipa.... om han inte ska fortsätta sitt frieri där ute i Eckerö... + att jag måste hålla han borta från spriten... Antagligen så sover jag väl på söndag....


Kommentarer
Postat av: Jant

Drog skinnet av knipan som pansne bomba med 10 skott oxå... hittade inte ett hagel... sjukt

2008-12-14 @ 22:22:07
Postat av: sandberg

ja det enda positiva var under denna dag att vi sköt iaf "bara" 25 skott. dugligt iaf.

2008-12-14 @ 22:32:03
Postat av: erix

Vart efter mårdhunden ökat här så tror jag också kniporna har börjat anamma "spela död" metoden. Så bli inte förvånade när kniporna som legat på rygg i en halvtimme lallar iväg och skrattar åt er. Detta avhjälps lättast genom att ha en studsare (minimum 308) med sig som man kan skjuta alla "döda" knipor med innan man inleder bärgningsförsöket.



Ps. Använd blyspets, dom tål helmantel.

2008-12-15 @ 13:16:43
Postat av: Licensansvarig

Vilket stolpskott har gett er vapen- o jaktlicens? Den personen borde kölhalas!!!! Större klåpare har jag aldrig sett, håll er hemma i stället och sluta ställ till oreda bland oss ansvarsfulla och kunniga jägare.

2008-12-15 @ 22:02:30
Postat av: erix

ajaj ord och inga visor...



ps. allt som står på internet är sant!

2008-12-16 @ 13:00:22
Postat av: sandberg

men jissus har ni sett en paragraf ryttare har varit in och läst. tro kanske inte allt som står och ses på denna sida. lär dig ha lite ironi i sinnet.

2008-12-16 @ 13:01:06
Postat av: Jant

?! Vad är inte sant isf?!?

2008-12-16 @ 13:42:14
Postat av: Luuk

Att ni bara sköt 25 skott!

2008-12-16 @ 19:06:14
Postat av: Överinspektör Skottius

Här är säkert allt sant och licensansvarig har helt rätt. Skönt att det finns så rediga människor som har koll, så vi kan leva tryggt och säkert både i hus och i skogen.

2008-12-17 @ 21:36:15
Postat av: Elin

men min nagel då?

2008-12-18 @ 19:38:01
Postat av: Jultomten

Om du är snäll så kanske Jonas köper en ny åt dig i julklapp. Men vore jag du så skulle jag be om en klo från någon fågel istället.

2008-12-18 @ 20:48:17
Postat av: Tomtenisse

Ta en klo från mårdhunden istället.

2008-12-18 @ 21:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0