Jul-jakt-klappar * updated

Tomten va snäll i vanlig ordning och jag fick väl som vanligt fler klappar än jag förtjänat gissar jag... eller så är det väl så att alla andra beter sej som grisar och min utdelning är som den ska =)

Anyways, här kommer mina jakt-klappar:

1: Gummistövlar från min hona. Har ett par bra "boots" som jag alltid använder, men som inte riktigt räcker till nu på hösten då vattnet är högt.

Diva är inte farligt, hon har mjuka öron och är vit!

2: Jakthandskar, fick dom av mamsen och papsen. Skulle jag inte fått dessa så skulle jag antagligen brutit kontaken med mina föräldrar, då jag önskat mej handskarna sen September och kunde köpit dom själv annars. Lite sent att få dem nu då säsongen snart är över, men lovar att handskarna kommer att användas flitigt i framtiden. Med dessa handskar följde 10 st påsar med "värme" som på något sätt ska värma tassarna när det är som kallast ute. Vet ej hur dessa fungerar eller om det behövs, men kan väl va bra att ha.... =) =)

Kanske den mest efterlängtade julklappen!

3: Öl-älgglas. Ölstop med texten: "Jonas Bärs" från Elins papsen och plast-mamse.
Man kan aldrig få för mycket glas... iaf inte för mycket ölstop! Inte nog med det så fanns det några älgar på glasen oxå. Dom typ parar sej.... och till dessa glas fanns givetvis medföljande glasunderlägg med texten: "Fiskelycka"! 


Älskog, bilden säger allt


Andra sidan, text! Bilder i bakgrunden oxå.


Underlägg, tack Mr Sväris & Mrs Plast-Sväris
* UPDATE* Fisken suger ju av fiskaren.... fucking sick. Händer aldrig mej!


4: Sen fick jag ett st Fisk/Slakthandskar från Elins syster Emma. Elin kallar dom diskhandskar, jag kallar dom Slakthandskar, och så får det bli!

Inte fan diskar man med handskar som har dödskallar.  Tack Emma =)

5: Presentkort på Sunes Jakt etc etc från syster + Kim. Blir väl patroner kan jag gissa =)=) =) =) =)= )=) =) Ev blir det ett fiskespö inför våren. Mitt spö gick ju av på mitten i höstas :/

Pang pang, boom boom!

För övrigt så fick honan min en julklapp oxå:

Gissa vad hon fick? =)

Vi vaktar Lessas doggze oxå. Den gillade inte spec mycket att vara ensam på julafton, så han rev ner alla jackor som vi hade i ställningen och tuggade sönder min jacka. + att den öppnade alla dörrar i hela 300kv huset. Men den börjar bli allt mera hemma i huset iaf, så får vi ha den här 2-3 veckor till så vill den nog inte flytta hem. Imorgon ska vi jobba lite på Bex lyhördhet. "SITT BEX!!!!!" ska bli "sitt bex". 

Hade gärna haft en jacka på mej om jag hade nån hel. Stupid dog! =)
Lessa: Den här hunden kommer inte hem på kommando, den är snart min =)


Hej vi heter Lessa och Micke och vi tror våran hund vill komma med hem....


Tomten. Trodde jag kunde lägga in ett kort med mej, tomten och farmor. Men på varje kort såg det ut som jag varit i flaskan under en veckas tid. Dålig kamera!

God Jul

Best Regards
Jant

Go´ Jul allihop´


Made by Petr0wnage

Petrone, så duktig =)


Peppe har gjort om bilden från i sommras. Kunde varit en 10-poängare om inte jag förstört bilden med min medverkan :/ 


Blandat junk

Idag började vi med knipjakt och vP. Mr Robocop Ginman var oxå med.... med sin Valmet som man måste skjuta fram säkring 2 steg för att kunna panga med =)

På väg mot Pansne så skulle jag via nån av jaktbutikerna, men ingen ville ha öppet en söndag kl 9.00?! Hur kan man ha stängt då? Det är ju snart jul och alla vill ut och skjuta! Då har dom stängt!? Vill dom inte sälja patroner eller vadå? Nåja, vi hade ju 150 skott med oss iaf, och Ginman skjuter ju max 2 per dag. Ibland 3 om det flyger mycket.

Kommer ut och ser att det ligger en fet hög med fågel utanför, precis som förra gången, och det blåser precis lagom, lite från norr. Perfekt!  Viggerna flyger iväg och täcker hela himlen och jag plaskar ut lite vettar. Sätter oss ner och ska väl börja bomba vilken minut som helst.


von Pansne ska förstås skyrta om hur rik han är, i vanlig ordning, och tar med en fåtölj till skåran. Orka...

Men idag vill inga fåglar flyga, och de stackare som flyger kommer inte på håll. Typ 200m ifrån är väl närmsta. Inte ens jag täcks skjuta på dom :) Man kan inte tro att det var här vi sköt 15 fåglar för 2 veckor sedan. Blir inte bättre när jag får ett mess från getas vildaste ligist, Kalle "Loski" Bergman, som har kastat 5 fåglar i sjön på första halvtimmen.

Vi får lite tråkigt och Ginman får hybris och bestämmer sej för att skrämma upp lite fågel. Ställer sej upp, pangar iväg ett skott och håller på flyger på rumpa.
Kim: Lite mera fart i den här bössan än i Glocken som jag är van med... HE HE HE!

Vi sitter en stund till och nada flyger. Kim sitter och pillar på sin säkring och börjar gnälla över att den inte går att få av! Bryter bössan och tittar lite och så tar han hur en patron... eller det är en hylsa!!! :D:D:D:D:D:D HAN HAR GJORT DET IGEN! :D Plockat ur en full patron och låtit tomhylsan sitta kvar. Samma sekund som Kim ser vad han har gjort så ser jag en min i hans ansikte som säger något i stil med: "HELVETE, dom kommer reta mej hur länge som helst för det här! Hur i helvete kan jag plocka ur den fulla patronen igen. Stupid Kim G! STUPID!" Jag ser den tomma patronen och nu slipper jag träna mage dom kommande veckorna. Skrattar så jag gråter blod. =) Samma sak gör vP. Ginman stammar ur sej nåt, men vi lyssnar inte.

Men efter en stund när vi lugnat oss lite så ser vi att det finns 2 st tomma hylsor som kommer från Kims bössa, och  han har bara skjutit 1 skott?! Det finns en chans att båda skotten gick av samtidigt, vilket givetvis Ginman påstår, men han vägrar skjuta ett skott till för att bevisa sin teori. Så storyn är fortfarande att Ginman plockar ur fulla patoner och låter dom tomma sitta kvar. Varför? Vet inte...

En stund senare plockar vi upp iaf, ingen fågel nära, ingen fågel flyger och det är rätt kallt idag. Så idag vart vi helt utan fåglar. Sjukt tråkigt, dåligt, slött och lamt!

Jag vart ju iofs inte utan, jag hittade ett drag liggande i vassen. Behöver bara att sätta nya krokar i det i vår, så är det som nytt =)


Nej, jag lämnar inte tillbaka det till någon som påstår sej ha tappat det i närheten!



Ginman plockar upp vettar
Det är bara 30 cm djupt, men tyvärr trillade han inte i den här gången :/


Ginman släpar båt
von Pansne kan släpa den här båten utan problem. Han går t.o.m. snabbare när han har båten på ryggen än när han går utan båt. Han var åsna i förra livet, men p.g.a karma så föddes han som von Pansen i det här livet. Bättre eller sämre?


Idag fick jag hem mina horn oxå. Skickade dem på bedömning till finland för att se om det skulle bli någon medalj för dem. Och givetvis vart det så. 2 guld och 1 silver! :D

På baksidan av medaljerna står det :
Vänstra hornet, 6-taggare: Guld 100 meter pojkar 15 år, Silver Kula pojkar 15 år.
Högra hornet 4-taggare: Guld 4x100 meter pojkar 15 år

Bra betyg antar jag....


Fick se Kims licens idag oxå.

Ryssvapen från första världskriget + traktordelar.

Betyg för jakten: 1/5 skadskjuta knipskallar.

Borde varit en död åda, men Ginmans tomhylsor räddade knipskallen.


Finare utan medaljer

Ingen jakt

Imorgon skulle det bli älgjakt, men fick mess just att kalven vart skjuten ikväll så slipper sitta i ett torn och frysa imorgon. Det öppnar ju givetvis för knipjakt! :D

Älgjakten över, tur att vi fick sista kalven + att jag inte hade nån lust med älgjakt iaf
Betyg: 2 av 5 skadskjutna knipskallar



Bosse friar vidare i Eckerö så ingen knipjakt, vP ska till Swe och jag tror jag är för lat för att åka och jaga rådjur. Att man inte ska kunna hitta jaktm8s nu när jakten snart är slut! Hur prioriterar folk?!
Betyg: 1 död Åda!



Blir väl att dricka nån öl, äta lite chips och kolla på estniska grisar hela natten ist 
Fackaruuu, jag har ju slut på öl och chips
Betyg: 1 av 5 skadskjutna knipskallar

Grisar i Estland

För några dagar sedan fick jag en länk av Erik. Det är en länk med en livefeed från en åtel i Estland. En snubbe som matar vildsvin och mårdhundar och annat skit som kommer förbi.

http://tv.eenet.ee/siga är länken. Du öppnar Mediaplayer och Arkiv/Öppna URL och klistrar in adressen. Sen dyker det upp en livefeed på vildsvin och annat skit. Det är egentligen ganska hjärndött, men rätt kul. Visade den åt några på jobbet och alla har fastnat och sitter hemma och dricker öl och kollar på grisar hela kvällarna och nätterna. För en stund sen ringde en snubbe och berätta om att det låg en gris där jättelänge och att dom trodde att den va DÖD!?!? Men den hade tydligen bara vilat sej. Lite senare loggar jag in på MSN och får hela storyn förklarad för mej pånytt av en annan kille...  Vilken dramatik.... Tur att alla rapporterar åt mej på löpande band sen...

Nu ska jag titta lite gris, sen käka middag. Ni kan ju ringa om det kommer ut en riktigt fet gris.... retards....



Alla vill vi streama griseknoen!


Knipa i lemland

Mjaeowe upp igen tidigt och iväg mot lemlandet. Ringde Palten när jag var ca halvvägs och då var telefonen avstängd! Det är inget bra tecken! Inget bra tecken alls! Vanligtvis när folk inte svarar en söndagmorgon så betyder dom att varit i flaskan! Ringde på hemnummret ist och hans mammse svarade ist och sa att han var ut och fixa nåt med sina ponnysar... gr8, ingen fylla och man slipper vända om mot sängen!

Åker sen ut och det blåser på rätt bra känns det som... Är iofs helt öppet så behövs inte så mycket vind för att det ska riva på bra från stället vi åkte från. Brummar på och kommer fram till en holme där det är le och fint, men ingen fågel syns till... bestämmer oss för att åka en bit till och hittar en lite mini-holme där det flyger en hel del fågel och det ser rätt lockande ut. Bestämmer oss för att slå oss ner där, kastar ut vettar, bygger en snabb skåra och sätter oss och väntar. Precis före vi kommer fram till den lilla förbyggda skåran så glider det förbi en knipgubbe lite innanför vettarna. Känns som det kommer bli rätt bra morgon! Vädret är perfekt och platsen verkar helt okej!

Sitter en stund, men ingen fågel flyger.... Men sen, efter ett "skrämselskott" så flyger det lite fågel... eller rätt mycket fågel, men ingenting nära oss... bara lågt ut rätt genom fjärden. Irriterade. Dom flyger på fram och tibax och retar oss, men tillslut glider det en knipa förbi. Den kommer högt, rakt ifrån höger, och nu gör jag faktiskt ett riktigt ninjamove och skjuter den efter några konstiga röresler när den kommit över på vänster sida. Den viker ihop och Palten drar till ett skott till i luften för att se till att den är riktigt död. Men det är ju en knipa så såklart dyker fanskapet dirket den landar.... Kommer dock upp igen rätt snabb, och det är ett tecken på att den är rätt slut, så den fick dyka på några ggr innan den la sej till rätta inför den sista vilan.

Sen tar det ett tag innan nästa tippa kommer... oxå den från höger och jag skjuter ett skott på den... Den vindar till och jag tror den ska falla ihop och hinner ta ner pusten för att se den landa i vattnet. Icke... den slutar flaxa för en sekund för att sen börja flaxa vidare! Vi drar iväg varsit skott till och den ser ut att vara i dålig form. Den kastar efter ca 150m och  Palten tralla iväg med båten för att hämta den. Fick skjuta 2 skott från båten, men inga problem annars!

Sitter en stund till och det flyger fortsatt dåligt + att vinden vänder lite. Vi bestämmer oss för att byta plats. Sagt och gjort så trallade vi tillbaka en bit och hittade en udde som såg lockande ut. Mycket fågel låg det brevid oxå, så vi var rätt nöjda med platsen när vi satte oss ner. Men tydligen ville ingen fågel flyga här heller... varför vet jag inte....

Tillslut kom det iaf en skock på ca 7-8 knipor förbi glidande och jag panga på den första och den vek ihop och vart paket och störtade mot vattnet. Hann sikta in mej på nästa fågel, men den ville inte falla.... stupid knipa. Palten hade siktat på samma fågel som mej och tillika som jag sköt så bytte han fågel och när jag sköt så vart dom smått vilda och börja vingla, så tror inte han fick iväg något skott... Iaf så kolla jag till min fågel som jag panga ner... men den va ju såklart inte kvar... dykt? JAPP!! Sprang ut på berget för att panga den när den kom upp, och den kom upp, på ca 40m och va väl upp ca 2 sekunder, typ med bara huvudet, och dök igen... Sen såg jag den aldrig mera, rätt höga vågor utanför... och kommer dom bara upp med huvudet så brukar man inte få dom, så vi var inte ens ut med båten och försökte få fatt den... Medan jag står på berget och spanar på min knipa kommer det ett gäng till flygande... perfekt håll för mej där på berget, men när man e utan skott i pusten blir det dåligt med skjutande.... :(

Kom tillbaka till skåran och vi satt väl en stund till innan det kommer en fågel från höger, jag pangar på den, ingen reaktion =)=)=) och sen skjuter jag och Palten varsit skott i samma sekunde på knipan och den viker ihop och störtar ner i vattnet. Den såg helt slut ut i luften, men den hann bara landa innan den dök den oxå! KNIPSATAN! Men den va bara unden nån sekund i gången, så den fick ligga där några minuter innan Palten va ut och hämta den.... 2 skott på vattnet och så var det klart med det.

Satt en bra stund efter det, men inge mer fågel. Hade en på håll till, men jag såg den för sent och fick en rejäl avrusning av Palten :/ :)

Trallade hem sen vid 13.00 tiden... tror jag...hade inte sett nån fågel då på ett tag....


Matte Sandberg med dagens fångst... 3 knipskallar


Palten djut koncentrerad då han lyssnar efter knipvissel.

Inget filmat idag heller... av värde

Redde upp mina fåglar som jag panga med Pansne i torsdags. Det är ångest att reda upp knipor just nu... dom har 5mm fett på kroppen och man får nästan tälja bort skinnet från dom. Viggerna gick lättare dock.

Renoverade just min 22.a oxå. Säkringen börja kärva senst jag var ut med syrrans kille, och efter det har särkringen aldrig varit på igen. Det var rätt lättfixat problem. Största problemet var att sätta ihop fanskapet igen. En fjäder + en låsbricka var inte så lätt att sätta ihop igen. Fick offra Elins nagel, men det brydde ju inte jag mej om... som sagt så var det inte min nagel som fick sätta livet till.

Ingen jakt i veckan gissar jag, men på löradag älgjakt och på söndag gissar jag att Bosse vill ha ihjäl nån knipa.... om han inte ska fortsätta sitt frieri där ute i Eckerö... + att jag måste hålla han borta från spriten... Antagligen så sover jag väl på söndag....


Älg igen... vägrar tydligen dö!

Idag vart det älgjakt. Den där sista sega kalvjäveln ska jaga ihjäl och det är inte så lätt tydligen!

vP, Tom och Mths trallade tillbaka till vassen för att bomba vigg och jag trallade till ett kallt torn för att inte sett ett skit! Lätt sugen på vassen jag oxå! Ist fick man sitta i ett torn och titta. Ingenting fick jag se heller!! Eller jag såg en hare... en vit hare.... Det är nåt väldigt fel med harars kamoflagedräkt. Dom lyser ju nu när det inte finns snö på marken! Såg en räv oxå, stor och fet och väldans lurvig!

vP, Tom och mths hade inte någon lycka heller. Ingen blåst alls och fåglarna flög inte. Det är iaf den storyn jag fick höra. Antagligen flög det sjukt mycket och dom träffa nada....  Vem vet...

Imorgon ska jag ut med Sandberg och skjuta knipa. Vågar inte gissa antal fåglar, men 5-6 st låter väl som en bra fångst =)

Pappsen skulle och köpa patroner åt mej idag oxå... jag hade ju inte tid eftersom älgjakten var ivägen och imorgon hinner jag inte före jag åker till lemland. Problem dock när Ybergobbe2k8 glömmer licensen hemma, men som tur va så träffa han på vP nåstans på stan, så dom fick ut lite patroner tillslut på Äventyret!

MB ringde i natt igen.... sten ... Eller jag gissar sten, jag orka inte svara, hade precis somnat. Sen kom det mess att han hade skjutit 6 grisar i ett skott.... Tur fan man inte svara i telefonen :D:D:D:D:D
Det visar sej sen att det var en sugga som han lagt i backen och att den hade 5 små griseknoar i magen, så därför fick han det till 6 grisar i ett skott. Han är så fyndig han där Bosse!!!

Nu snarka lite, sen knipslakt imorgon! Ska rigga mårdfällan imorgon oxå!


Hare... med bra kamo

Knipor igen

Torsdag morgon så åkte jag och vP iväg på lite knipjakt. Ringde han vid 8 tiden och hoppades på att det skulle regna så jag fick stanna under täcket, men tyvärr var det fint väder och slut på bortisar, så det var bara att kasta sej i bilen och glida iväg mot Lemström.

Väl där gnyr vP om det är sååå synd om han för att han varit sjuk å bla bla bla... Lyssnar lite snabbt innan jag blockar han. Brummar iväg men får stanna en bit före vi är framme, pga ett träd som ligger över vägen. Jag får bära alla vettar som ligger i en fet trälåda ca 1 km, medan vP kastar en bössa på ryggen tillika som han "pinar" sej att bära min bössa oxå. Stackars Pansne, vad han får slita....

Vi är på väg mot någon holme, vars namn jag inte minns, men stannar först vid vassen. Vassen där vi alltid brukar va... och max skjuter 3 ankor på en kväll typ... den vassen zzz. Iaf så låg det ca 300 vigg 40-50 meter från stranden och vi bestämmer oss för att göra ett försök att smyga oss på dom. Kommer rätt nära, men ingen inom skotthåll före dom sticker. Vi stannar där en stund och ser att det flyger på rätt bra med fågel. Jag bombar väl ner 3 st rätt snabbt tror jag. vP panga väl på han oxå, men resultatet var som det brukar. Bestämmer oss för att strunta i holmen och kasta ut lite vettar här och se vad det blir. Sagt och gjort och jag tvingas ro ut ensam för att fixa vettar etc. Pansne trött efter att han fick dra den där 1 meters plastbåten 20 meter....

Vettar på plats och jag tränger ner mej i en Havtornsbuske medan vP sätter sej i sin fotölj som han har med sej... Knös!

Jag bombar en vigg, lite drygt håll som ramlar ner i vattnet och börjar dyka. Jag pinar efter med båten... men att ro ifatt en skadskjuten fågel är inte så lyckat... vP gnäller massa på att det va långt håll och bla bla bla... Men medan jag är ute och bärgar så kommer det en hög vigger på ca 250m håll rakt upp i luften... 2 skott avfyras. Alla fåglar flyger vidare.... ... Nice shot pansne!

Vi skjuter väl på lite... flyger rätt bra med vigg och nån knipa nu och då oxå. Sen kommer det en knipa snett framifrån, jag skjuter ner den på förstat skottet och vP bombar den en gång till medan den studsar på vattnet. Den dyker såklart... vad annars? Lite orutinerat så är vi inte berädda när den tittar upp första gången, så den dyker igen och kommer upp på ganska långt håll... pang pang dyk dyk etc etc zzz... you know the drill.... Den kom undan iaf... fucker!

Vi skjuter på en stund till och efter ett tag märker jag att det är bara jag som skjuter fåglar,... som vanligt... Pansne skjuter på, men inte ens en fjäder lämnar dom efter sej. Ser att vP börjar bli lite ledsen, så ljuger lite för han så han ska bli glad igen....
Jant: vP....Du är inte alls så dålig som du tror och som det verkar... du har bara haft lite otur! Nästa vigg som flyger förbi kommer du skjuta utan problem!
vP: Tror du verkligen det, mäster-Jant? Lixom jag bara missar ju när jag försöker sikta... oftast bättre när jag blundar...
Jant: Javisst! Oturen bara måste vända... den här viggen är din vigg Pansne!! Det är din vigg!!!
vP: Jaa!! Du har rätt... DEN ÄR MIN! FÖR JAG ÄR PANSNE!!! VON PANSNE!!!!! SLAAAAAKTARN!!!

Det glider in en vigg och vP drar av båda piporna... inte ens en fjäder ramlar från viggen... Jag gör ett ninja-move, som vanligt, och skjuter ner den. Övertygar snabbt vP att det var han som sköt den. Först tror han inte på mej, men efter lite övertalning så är han helt säker på att det va han som sköt viggen! Jag bara "avlivade" den efteråt! Efter det är vP som förbytt. Han skjuter faktiskt fåglar helt själv! Verkar som "turen" gått över till vP, för efter den viggen så kändes det inte som jag träffa nåt längre. Vigger är inte spec lättskjutna eftersom dom saknar GPS och annan nödvändig utrustning som krävs för att du ska kunna flyga rakt. Ist vindar dom som satan!

Dom där 300 viggerna som låg utanför vassen när vi kom var plötsligt tillbaka. Dom snurrade på runt vettarna först ett varv... liiite för långt håll... sen ett varv till.... liiite för långt håll... sen ett varv till, rätt ok håll, men vi ville att dom skulle kasta, så dom fick åka ett varv till. Tydligen slut på Credits då, för det va sista varvet dom kom! ÅNGEST! 300 knipor framför nosen... inom vettarna. Då hade man lätt kunnat göra en Pansen och blundat och iaf träffat en fågel. Men skulle dom kommit ett varv till och kastat hade det varit kaos! 300 fåglar i vettarna!?!?!?! Va gör man då!? A dream come true?! YES!

En stund senare kommer det 2 vigger trallande från sidan och jag säger åt vP att jag ska ta den bakre så han får bomba på den första. Jag skjuter 2 skott på min, men den ville inte dö tydligen så den flyger vidare. Tittar till vP och han sitter och nynna på MacGyver och har inte skjutit ett skott... varken på sin eller min fågel!?
Jant: Varför sköt du inte stupid-pansne!?
vP: Men min va för långt ut....
Jant: Men varför sköt du inte på min då?
vP: Men jag trodde du skulle ta den....
Jant: Jahaaaaa.... tack för förtroendet då retard...
vP: Vassego *nynna vidare*

Senare ska jag iväg och bärga en vigg som ligger och driver på rygg en bit bort. Jag har såklart varit och bärgat ALLT idag, eftersom vP är trött efter att inte ha gjort något....När jag kommer fram till den så får den plötsligt liv och försöker dyka, men kommer ingenstans. Bara viftar med tassarna i vädert... ser lustigt ut. Sen plötsligt tar den lite extra fart och kommer under vattnet... dock bara 15-20cm, så jag ser den hela tiden under vattnet. Mycket märkligt ser det ut. Den flaxar på där under ytan utan att komma nånstans och flyter sedan upp mot sitt öde. Jant-öde....

Vi fortsätter sen bomba och det känns inte som vi får nån fågel fast vi skjuter en massa... :/
Plöstligt ser jag att det där förbjudna håller på att hända igen... jag håller på att få slut på SKOTT!!! Tog med ca 50 kanske... vanligtvis så skjuter vi ju 10 skott en bra kväll, men idag är det ju en sanslös action! Tur fan att man har en pump!!=) vP är ju optimist i alla väder så han hade ju med sej ett par tusen patroner som jag kunde nalla av när mina tog slut.

Efter en stund så börjar det sina hos vP oxå och vi bestämmer oss för att börja plocka upp vettar etc och tralla hem. Vi ska bara skjuta en till... bara en.... Det vart väl 5 till iaf eller så.... =)

Givetvis får jag tralla ut efter vettar eftersom vP är trött fortfarande av allt latande! Precis när jag ska ta upp sista vettarna så börjar vP yla från stranden. Tydligen kommer min skadskjutna vigg drivande mot oss, så den är bara att ro upp nåten i plan och åka ut och hämta den. Ca 3 sjömil fram å tibax. Tog 5 minuter för mej.... bra rodd-armar!

Slutade med 12 vigger och 3 knipor. Helt bra! hade gissat på ca 4 fågel max, så en glad överaskning!


Dagens fångst!

Dagens bästa var när vP skulle avliva en knipa... en knipa som satt på ca 15 meter... en knipa som fick 10 st hagelskurar på sej... en knipa som överlevede 9 av dem... en knipa som gjorde vP vansinnig! En knipa som kommer spräcka mina tänder när jag ska försöka tugga den i mej! En knipa som precis alla andra jävla knipor!!

Dagens nästbästa: Har nästan helt slut på Saga patroner nu! =) =) =) =) =)

MB ringde i natt oxå... där vid halv 2 på natten. Han var i swe och pangade gris. Hade tydligen skjutit en lite galt... Minns inte vad den vägde eller andra intressanta uppgifter, men dom var säkert väldigt överdriva iaf ....


Orka skjuta griseknoen?


... SKJUT FÖR HELVET PANSNE! Nynna kan du göra nån annan gång.


Saga: sämst i test

I lördags var det planerad älgjakt. Tyvärr vart det ingen älgjakt eller någon annan jakt heller. Hade kl på ringning, men var inte i så spec bra körskick så vart kvar på kudde. Säkrast för alla var nog det.

Söndag tror jag att jag hade planerat nån jakt, men MB har tydligen börjat fria nåt där ute i Eckerö, enligt rykten, så det vart ingen knipjakt i Eckerö. vP och jag hade under veckan planerat att åka ut på söndagen, men vP hittade en stor flaska mäsk och har fortfarande inte återhämtat sej. Senast igår hörde jag att han åt kattkex ist för Panadol?

Idag, tisdag, 2 dagar efter alla fylleslag,  tänkte jag riva upp vP för för lite knipjakt före jobbet, men inte heller idag kom vi iväg! Jag ställde inte klockan och vP ville inte ut och jaga, så det var en rätt dålig kombination för en lyckad jakt.

Ist var jag precis ut i skogen med ett gäng kartongskivor och testade lite olika skott. Klart sämst i test vart som väntat SAGA! 32g har en fin spridning och massor med kulor. 34g, lite sämre, och 36g totalt värdelöst. Man kan sätta in en fågel mitt i svärmen utan att träffa den. Vinnar blir ist GB 36g och DUP 36g (?) som spred som Saga 32g, och med många hagel. Det är vad jag ska köpa i fortsättningen... och vad jag vill ha till julklapp av den där feta röda.

Imorgon ska jag iväg på lite knipjakt ute i Lemland med SandbergPalten. Vet inte riktigt vad man ska väntat sej, men utan ska vi väl inte bli hoppas jag =)

I helgen ska det helt säkert jagas en hel del, men vet inte vad eller med vem, men sista älgen ska väl iaf fås omkull.




Nån som vill jaga knipa imorgon?

Du har båt, holme, mycket knipor.
Jag har Sagaskott och ett glatthumör!


Call me


Älg... zzzz

Igår jaga jag älg lite snabbt. Bakpass, kallt, lite regn. Bussigt slött.... Funderar på att lägga ner det där med älgjakt... Finns så mycket annat att jaga som är roligare och där man är lite mera delaktig i jakten än att bara sitta i ett torn och titta. Får väl fundera till nästa år vad det blir....

Nu trött, vill sova, men måste väl pina mej vaken lite till....Kl är ju bara 7

RSS 2.0