Äntligen vänder det! * **

Nu vände det och allt kom på en gång...
JJ mot AA, all in efter flopp och jag får RR fyrtal :)
AQ mot KK, A på river =) Så vinner man sng =) =)

1a + 2a  i två st 18 pers SnG på raken, + 3a i en 90 pers sng. Fick en beat sista handen i den mot chipleadern.
Knappen synar, SB aka Chipleadern synar och jag checkar BB med 4-5.
Flopp 4-5-K.
Chipl checkar, jag checkar, knappen bettar 10k, chipleader raisar till 20k, jag all-in för 85k. Knapp fold, chipleader syn med KJ... turn blank, river J.... :/ Hade varit en lätt seger om den handen hade fått stå... men man kan inte alltid ha tur, även om det nog krävs en hel del tur för att jämna ut gårdagen + tidigare idag....

Nu en kvällswhisky + en SnG till, sen nassa

Hade bra kortsnitt i en SnG oxå. AQ AK AQ AJ skit AK... rätt bra på 6 händer.

*
Hoppade in på ett Omaha Hi CG oxå.. 3 dubblade rätt snabbt innan hela bordet vart tomt... super super super aggro, payed off =)

Lirade 2 st 18 pers sng till.
3a i ena efter höga blinds och mini utdragning. A7 mot K9... floppa 9a och ingen mera hjälp. Blir ofta svårspelat i slutet när blindsen stiger så mycket och det blir segt spel kring bubblan. Måste ha lite tur på slutet... 
 
I den andra så slutade jag 2...  Måste bara spela eeeeen till... sen sova... =) =) =) =)

Spelade tillika med Matte Sandberg några SnG oxå... pojken är född med fyrklöver i arslet och en hartass i munnen... Han vet hur man drar ut på riktigt, men så bygger han stack från start oxå! =)


**
Det vart några till...

En 9 pers SnG som jag vann + en 18 pers där jag slutade 2a...  vart rätt ägd HU. Han hade 75% av markerna och limpade AK. Flopp 3-3-K, han checkar, jag all-in och ... tja... jag drog väl dött typ. =)

Bra dag annars, Nästan gul igår, idag närmare 300 dollar +.... hade typ 50 dolls när jag gick på snark igår... Sjukt hur det vänder upp och ner... men nu ska det bara gå uppåt iaf.

Nu sova på riktigt. Natti natti


Kallt kallt

Poker går sjukt dåligt nu... badbeatsen haglar och ALLT går fel. Jag leder allt som oftast när jag får in slantarna, men på märkliga vis så drar dom ut och alla håll och kanter. Leder jag inte så springer jag in i AA eller KK med mina QQ.... AQ mot AK är inte heller ovanligt... Jävligt irriterande.

KK drar ut... vid fel tillfälle * **

Spelar cashgame as we speak lizzom...

På två av borden får jag KK tillika!! :D:D Sjukt nog hamnar jag all-in på båda borden... tillika
Möte AQ och AA!!!
Mot AQ så kommer det A på floppen och K på turn... vinner! :D
Mot AA så kommer K på river... så sjukt, så sjukt...


Skulle lätt byta dessa två händer mot den i ÅM...

*
All-in preflopp 2 händer på raken i cashgame
Hand 1 QQ mot KQ.... han träffar K.... sick
Hand 2 JJ mot QJ... han träffar 2 st Q...  sick..

**
KK höjjer och får syn.
8-8-6 flopp, jag bettar ut, han all-in, jag blixtsyn.
Visar TT och turn kommer T!! SATAN!

Tillika en hand på ett annat bord, jag glider in på 4-5 från SB.
Flopp 4-5-K.
Jag bettar pott, en kille går all-in... Sätter han på AK och synar tillika som jag är tilltad över KK sekunden före på bordet brevid. Synar och han visar 99?? LOL? Turn är K och han har högre 2 par... TOTALT TILT!!!


Poker och mera poker... ingen jakt alls

Mjo, har fortsatt nöta poker på nätet. SnG går bra, cash går helt sjukt dåligt! Får in pengar som mega favvorit på turn och visst fan sätter dom sin 3- eller 6-outare på river. Får ju fan magsår! Spelar bara cash för att få min "regga ny kompis bonus", sen ska jag aldrig mera spela cash!

ÅM var ju fullbokat så jag höll på missa hela alltihopaste. Fick köpa en ticket av Dj Jojj3 sen iaf efter att han vunnit en biljett på satelliten + hade att han hade en bokad. Ty m8!

ÅM då. Börja helt kortkall första 2 perioderna. Gjorde inte så mycket, svårspelat i början iaf när folk synar med vad som helst när blindsen är så låga, så jag spela väl bort ca 900 marker i bara synar och blinds första 2 nivåerna, men som sagt, ingen fara på taket. Bordet är iaf det bästa jag kan få. 3 st super tighta snubbar till vänster, 2 st super lösa till höger. Dudd mitt emot, bräcken till vänster om honom och 2 okända snubbar till vänster om dom. Perfekt! Räknade med att sno mycket blinds senare av tight killarna och syna många händer mot Egon och China som lätt kan skjuta bort sej.

Försat handen jag "spelar" är K(h)Q(d) där jag höjjer upp och får syn av "China".
Floppen kommer 8 hög med 3 hjärter, china checkar och jag funderar inte så mycket utan kastar ut en cont.bet på ca 3/4. China hittar syn och turn kommer .....  minns inte... random skitkort som inte gör någon skillnad för nån av oss. Inte satt China på någon hand ännu, men inte helt otroligt att han synar för ett hjärter.
China checkar iaf igen och jag funderar en stund och tar fram 2 olika alternativ att spela handen:

1. checka och ta ett frikort för att klonka ett hjärter, ett K eller en J på river (som borde vinna handen? kanske) och missar jag checka även river, har han den minsta träff lär han syna river om jag checkar turn. Beror ju på hur han agerar efter mitt turn spel oxå...

2. Göra ännu en bet för att representera stark träff eller överpar och fortfarande ha många outs ifall han synar. Problemet här är att han lätt kan få för sej att göra en checkraise och jag har inte nån specifik hand på han ännu, men gissar på färgdraget. Missar jag river här är planen att bluffa han även på river då han borde varit på färgdraget om han bara synar turn. Kan ju faktiskt vinna med en check efter river oxå, men varför chansa när du kan bluffa helt tom =)

Jag checkar iaf för att hålla potten nere lite och jag drar inte för nötterna heller vilket gör att jag inte är sugen på att syna en checkraise här.

River kommer ett hjärter, minns inte vilket och china checkar igen. Lurigt, men bra för mej. Det finns nog ingen chans att han checkar nötfärgen här, utan han måste betta ut då chansen är stor att 4 hjärter skrämmer mej och han vet att jag inte sitter med nöten själv. Men vad kan han ha eftersom han synar flopp och sen checkar turn och nu river då han borde satt färgen? Set som han tänkte re-raise turn med? Dåligt hjärter som han bara vill syna ner med? I vilket fall som helst så har han spelat handen dåligt. Tror jag iaf.
Jag bettar ut ca 2000 och han funderar snabbt och synar och visar upp Q(h) och potten är min. Kunde säkert fått ur han 3000 då han inte är sen att syna =)

Några händer senare får jag K-Js och 3 eller 4 pers limpar fram till mej. Jag höjjer upp till 800, blinds 100/200 och alla lägger. Gratis marker. tack!

Sen handen som jag åker ut på... otroligt dåligt spelad... eller... dåligt spelade är väl kanske fel ord. Den ska inte spelas helt enkelt.

Jag tittar ner på KK UTG+1 tror jag och höjjer upp till 950 blinds 150/300 ante 50. Kent sitter efter mej, tittar på sina kort... skakar lite... tänker syna... men ändrar sej sen och göra en mini-raise till 2000! AA!! HAN HAR ÄSS ÄSS!! HAN HAR AA!!! är det enda jag tänker och får lätt damp över riggen och funderar på att skrika dit EA igen... Bräcken funderar lite på att syna, han har 99 och foldar. China funderar han oxå på att syna. Det tar rätt länge för dom att fundera och jag hinner fundera över handen lite fram och tillbaka och börjar intala mej själv att han har QQ. Det kan jag slå. BRA! då har han QQ då!. Chinar divlar på och jag får för mej att ställa direkt om han synar. Han lägger iaf och jag håller ett vacker tal om att jag tror jag är slagen osv. Vanligtvis håller ju folk såna tal precis före dom går in med nötterna, men nu är jag ju rätt ärlig med mitt tal och tror ju faktiskt att mina KK är slagna. Hjärnan tänker inte klart. Iaf, jag bestämmer mej för att han har AK eller QQ... eller AA men då får det fara. Planen är att syna, och faller inget A på floppen så checkraisar jag all-in. Floppen 8-8-6 och jag checkar. Kent bettar 3000 och jag går all-in ganske direkt tror jag. Han börjar fundera och jag blir mest glad :D Han måste ha QQ eller AK! eller QQ helt säkert. AA är en blixtsyn. AK kan han ju av nån anledning fundera och QQ måste han nog fundera lite och sen lägga. Han funderar iaf fram och tillbaka och sitter och räknar marker fram och tillbaka och ser att han har 600 kvar ifall han förlorar? ?!??! Who gives a fuck? 10.000 från början. Va fan ska han med 600 marker kvar? Funderar iaf mera och sen hittar han syn... med AA....  Vad han funderar över här vet jag inte. Han sa att han trodde att jag kanske satt med en 8a!??!?!?!? Hur i helvete ska jag kunna ha en 8a på handen när jag höjer UTG+1? Insane... på gränsen till slowrolling =)
Nåja, inget mirakel händer ju så jag åker ut. Och jag är väldigt förbannad på mej själv. Det är inte ofta man kommer undan med KK mot AA, men när han ger mej ett sånt läge med sin mini-raise och den svaga betten på flopp så SKA MAN KUNNA LÄGGA KK!! Men nej... inte Jant... Jant är nåbb.  



Kommit på varför mitt cashgame inte fungerar oxå. Beror nog mest på att jag spelar så mycket SnG nu. Där är det fold, fold, fold fold, all-in all-in som gäller. hitta stora kort i slutet av SnG betyder pengar. Stora kort i cashgame betyder inte pengar... AQ i SnG är nöten, AQ i cashgame är inte det minsta starkt... Du kan få en blind ofta, syn och sen sno potten på flopp, eller så är du ofta fångad och tror att en A-träff + bra kicker ska vinna dej pengar. Icke!  I SnG och cash är raka motsatser till varandra. Vanlig tour och cg är mera släkt än SnG och cg. Anyways, bara jag får den där bonusen så är det slut på cg sen.


Vart ingen jakt i helgen heller och ingen förra veckan. vP va sjuk hela veckan typ... igen... och jag kände mej lite krasslig på lördagen så var hemma från älgjakten. Dom fick förövrig inget, så ska jaga igen på söndag. Har en kalv kvar som det ser ut nu....


Nu mera poker. Kommer helt säkert spela mera på casinot framöver, hade sjuktbra koll på bordet senast kändes det som, även om jag åkte ut rätt tidigt så är jag rätt nöjd med det händer jag spelade. och gjorde många reads på andra snubbar medan dom spelade. Riktigt surt att jag åkte ut så tidigt, tror jag skulle haft en bra chans om jag bara lagt min KK. Vann gjorde föresten Simon Stenbäck. Helt bra, han är duktigt så det förtjänade han säkert. Hade säkert lite tur och otur på vägen, som alla andra som vinner en tour

Jim Nordman klonka en EPT ticket på PAFs 10+1 dollars random tour. PAF tyckte att dom skulle sätta in en extra biljett och annonserade om det på poker.se så det var mycket nya svenskar med. Va ca 130 pers med i touren tror jag, inklusive jag själv. Jag åkte typ 4de handen mot en RR stege. Tack å adjö =) Men Jim gick som sagt hela vägen och åker till Budapest imorgon. Jag vill oxå :/


Jant på ÅM

www.youtube.com/watch?v=G_jBFbCCleY elakt, men va fan... dom e roliga =)

Älgjakt och pokka

Blir bara mindre och mindre jakt, men mera poker ist... som går framåt med blandat resultat.

I lördags var det iaf premiär för älgjakten och alla profiler samlades där runtesikring 8 och snackade massa viktiga saker etc. Delade ut alla pass och iväg till tornen. Fanns ingen älg så långt ögat kunde nå, så det vart ett snabbt första pass. På vägen till passen hade någon sett lite älg, så när vi bytte såt så trallade vi självklart dit och posterade ut oss. Jag fick nåt konstigt pass och letade febrilt efter mitt torn, det gick icke att finna. Tillslut fick jag höra över radion att det inte fanns nåt torn heller, så jag leta upp en fin plats där på berget och hittade en plats där jag hade en lucka på ca 50m åt vänster och en lucka på ca 40 meter åt vänster. Perf tänkte jag. Jag är lite utav en tänkare... och sjöman?

Sitter väl och tittar på kottar i typ 30 min innan det skriks på radion att dom kan tänkas va på väg åt mitt håll :D
Men icke, det händer inget och jag tittar på lite mera kottar. Går väl en 30 min till kanske då det plötsligt börjar prassla lite i båååskarna och jag ser nåt älgkadaver komma trallande genom snåren.. ca 40 meter bort. Ser just och just att det är en älg så jag letar upp en glugg där jag ska kunna tänkas panga älgen. Vi får dock bara skjuta.... hmm di dum... en kalv som kommer med ko + 2 kalvar? Eller va det kalv som kommer ensam med ko? Sen får vi oxå skjuta kviga som kommer med tjur. Knepigt...
Jag hittar iaf en lucka på hela 1.5 meter där det är tänkt att jag då ska lyckas ha ihjäl älgen. Upp med byssan, siktar.... det första som kommer och fyller upp kikarsiktet är en ko. Den passerar sakta och sekunden senare är det tänkt att kalven ska komma trallande och jag ska skjuta den. Det är planen.
Kalven tänkte lite annorlunde och när det sticker fram mulen och jag är 0.000001 sekunder från att skjuta så gör den ett skutt förbi min lilla 1.5 meters lucka. Kunde ha blivit en riktigt vacker skadskjutning där om jag inte lyckats hålla inne skottet. SATAN, tänker jag för mej själv och ska precis börja leta upp nästa lucka där jag kan tänkas skjuta kalven. Men då kommer kalv nr 2 fram i siktet och kalven åker med en 3.0.8as hastigthet upp i älghimlen! Den ramlar ihop direkt i skottet och blir liggande... tror jag, kan inte se den. Jag andas ut och ska precis börja gå mot den då kon får för sej att 97 graders sväng rakt mot mej... Jag laddar om och sliter upp bössan och siktar in mej på kalven. Dom passerar på dryga 3 meter men jag är osäker på om jag får skjuta den eller inte, så den får leva... typ 15 minuter till innan dom skjuter den på nästan pass... shit :/


Där e kalven jag pangade... just lite större än en hare

Jag går iaf fram och tar ur älgkalven och medan jag gör det så skjuter gybbarna 2 älgar till... det går bra nu! =)
Efter en stund så kommer doggen på bakspår oxå, så jag kopplar den och vi bryter jakten. Tar en såt till, men ingen fångst där. Vi jagade en kviga och igen så är det lite oklart med bestämmelserna så den får löpa...

3 älgar och det är dags att flå dom och allt det där jobbiga som man helst inte vill börja med efter jakten... eller det ingår väl i jakten... Min kalv + dennes syster var så små så vi kasta dom på en pickis och brummar till slakteriet och börjar den stora pälsningen, medan ett annat gäng är och hämtar sista älgen, en tjur som är långt in i den vildaste skogen! Sliter av pälsen, tar vara på lever, hjärta och tunga och dagen är äntligen slut! Åker via mormor så hon får lite saker att sätta i frysen och sen till mam o pap på middag.

Kommer hem där runt 7 och är väl rätt sliten och ska ut och jaga knipa om några timmar med Bosse och Stenbäck så det blir ner i sängen rätt tidigt.

Stenbäck har varit ivrig attatt få komma ut och panga lite, men när klockan ringer på söndag morgon så ser jag ett mess från M-B där det står typ: "Jag e sten... vi scka nog inga jaga idag"
IDIOT BOSSE. Måste köra in han på AA-möten i veckan så vi kan jaga kommande helg istället. Ev ska vi jaga lite kråka i veckan oxå... Iaf, när nu MB va sten så fundera jag lite på att åka och jaga älg. Orkade inte sätta klockan på ringning utan planerade att åka ifall jag fortfarande var vaken. Jag vaknar kl 13.00. Vackert, har sovit bort hela dagen... lame. Dom pangade iaf en älg på söndagen sen.. Först trodde dom det var en kviga... sen en kalv, men tillslut så vart det en tjur av den. Det var nåt fel på den, så den vart "utdömd" av veterinären, så den kan vi inte äta... Har en kalv kvar nu att skjuta nästa helg.


Snart pälsad... "flådd"


Ginman och vP från nån ankjakt


Kalven igen


Var ut och jagade direkt efter jobbet. Hann inte hem och byta kläder, men fick låna en... mössa av vP... tack kompis


Spelat massor med poker oxå och det har gått pissdåligt i cashgame och bra i sng... dåligt i tours oxå...  Sick sick...

Nu nöta mera poker.

Natti


Idiot spel ** WTF IN HELL!?!?!?! ***

Idag kan jag ha gjort det sämsta spelet på väldigt länge.
Jag leder en turnering... stort... väldigt stort!
Det är en 90 pers sng, 22+2 eller va dom kostar på tilt och vi är ca 20 pers kvar, 9 betalda. Jag får för mej att höjja upp från BB efter att knappen och SB limpat. Knappen synar.
Flopp: 6-6-3 rainbow. Jag bettar pott, knappen synar. Undrar vad han kan ha?
Turn: lågt skitkort, jag bettar pott, knappen synar... undrar vad han kan ha?
River random skitkort... Jant all-in, årets överbet , knappen blixtsynar... jag är tom och knappen visar 6-5 och min turnering är förstörd.. Nästan iaf, är nere på halva avg.
Lyckas iaf dubbla upp en gång men synar sen ner en kille som har dryga 13k, jag exakt 13. Han har 10-2 LOL? jag synade ner med AQ... river 2. Var nästan inte alls sur efter min idiotbluff, men nu vart jag ju iaf tokig. Eller nej, jag var tokig redan när jag bluffa bort mej. Hade nästan 15.000 till 2an då. Sjukt...

Gått bra annars idag, liiiiiite plus på cg, men varit ITM på nästan alla sng.

Igår efter innebandyn åkte det närmare 100 dollar tror jag... spelade dåligt tillika som jag va helt kortkall på alla 5 bord... zzzzz

Blir ingen jakt heller förän lördag, så får nöta poker så mycket man hinner ist.

btw, ÅM är först helgen efter denna... dålig koll...

Nu någon whiskey, sng och random tour till, sen sussa kudde...


Japp, det är en suddig Batteryburk


**
Spelar en 8 dollar tour, leder. 2 platser kvar till pengar. 4 pers limpar?!?! och jag sitter med AA på BB. Går all-in direkt för att ta alla feta blinds... fold, fold, fold, BLIXTSYN!!!, FOLD! Killen visar JT ?!?!?!?!!?!??!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?
Flopp 7-8-9! Jag spyr galla... fortfarande kvar runt avg, men för satan!?

***
Slutade typ på 13 plats efter ännu en sjuk hand. All-in med JJ, för att hugga en raise  + blinds. Får syn av 5-6s. Floppar J-7-8.
Gissa turn? Japp, en 9... och inte parar river bordet såklart. Bara nån BB kvar sen och åker med 8-7s mot KK i en 3-way pott. Han låg inte ens spec dåligt till när han hitta syn med sin 5-6s.

Nåja, jag fick ju tillbaka pengarna iaf efter 3 timmars spel... va hände med dom där 700 som jag nästan hade i fickan?

Dålig jakt, upp och ner i pokern

Igår var jag ut med vP och Ginman och skulle panga anka... fick inget. Ginman sköt som vanligt inte ens ett skott. Snål som vanligt. vP pangade väl nåt, jag pangade väl oxå på nåt men det enda som hände var att vi panga ner en anka som försvann in i vassen. suck....  Vi funderar väldigt seriöst på att börja laga egna hagelpatroner... Såna som faktiskt innehåller hagel och krut.

Poker gick otroligt bra i tisdags. Alla drag satt, alla kickers var högre, och alla 50/50 gick på rätt sida. 4-dubbla på ett cg-bord och dubbla på bra många andra. ITM på nån MTT oxå, men inga större slantar där :(

Idag var den totala motsatsen! Ingen 50/50 vunnen, 1 drag satt av typ 50?!?! Lätt tilt smög sej på. men sen kom den totala tilten när den här handen kom:

6(c)-8(c) från mitten poss, jag höjjer upp och får en syn
Flopp: 5(c)-7(c)-9(h)
Jag bettar ut, får en re-raise och sen var det kaos och all-in.
FI visar A(c)-2(c)
River blank, men river 3(c)... magsår och rejäl tilt efter alla andra sjuka beats. Floppar man en sån nöt som den där så ska man inte få bli utdragen... det är inte lagligt ens....
Iofs långt ifrån ovanligt och inte spec otroligt, men fan va sur jag vart...
Vann en SnG lite senare för att bli på lite bättre humör, men stort minus idag iaf.

Det är ÅM i helgen, det är älgjaktspremiär i helgen, det är knipjakt i helgen, mam o pap ska ha nån mini-fest i helgen

Jag ska sova bort hela helgen tror jag

Nu tilta bort några inköp till, natti


Ska lägga några såna i backen på lördag.

Ankajakt igen... GRATTIS VP! :D:D:D:D:D

Var ju  ut igår oxå... vi var bara 5 pers, så vi fick bara 4 fåglar såklart... Det var jag, vP, mths, Jocke och Ginman.
Började med att mths kastade i sej en öl och måste gå och kissa. Tillika som han gödslar vattnet så ser jag e anka framför honom. Viskar åt mths att stå stilla och knipa ihop. Han lyckas med båda saker och ankan flyger fint förbi honom och jag sänker den. Som så många ggr förr så flyger det nu upp ett gäng andra ankor som legat i vassen och gömt sej och mths plockar ner en gräsduck! Nice shot m8! Den dör inte helt dock, utan simmar runt lite. Det är mörkt in mot skogen så jag ser inte att den har huvudet uppe utan tror den har några sista dödsryckningar. Så är inte fallet, den simmar in i vassen det var det sista vi såg av den ankan. Slött... 

Jag ror iaf ut för att bärga min anka och tillika så hör jag ett skott. DET ÄR VP SOM SKJUTER SIN FÖRSTA FÅGEL FÖR I ÅR!! WEEEEEE!! :D:D:D=) =) =) :=) :) :> Det är en vigg som han har lagt i backen och jag pinar dit för att hämta den oxå.

Hinner väl bara ro tillbaka innan vP och Jocke börjar bomba på ett par vigger... dom kom faktiskt och kasta i vättarna. För bra för att vara sant. Dom skjuter en så den ligger kvar i vättarna medan den andra får för sej att inte riktigt dö direkt utan hinner fly ut en bit innan den ger upp... Igen får jag ro som en besatt efter fåglarna. Tror faktiskt att vP sköt en av dessa oxå. Han är het just nu! Kan bero lite på att han köpt 17euros Winchester hagelpatroner oxå! Snordyrt, men dom kan ju döda vigg, så det är det lätt värt pengarna! =)

Berättade lite storys från första KG-jakten oxå för killarna, så Jocke bestämde sej att göra en parodi av KGs Bazooka och tog med sej en dammvippa och en ros ist för slaktarvapen. Fattade inte riktigt poängen, men men, Jocke är ju inte som alla andra... han är som mej...  eller nja, kanske inte riktigt...=) =) =)


Jocke, aka Don Juan med rosen i munnen och en dammvippa i tassen... Poängen? Vet ej...

Sen va det nån som sköt nånting till, vet inte vem, men det va iaf en vigg. vP var på lite busigt humör oxå och lurade mej när det kom en anka flygande.
vP: BAKOM DEJ JANT!!!
Jag vänder mej om, men ser ingen anka... eller jo... en stund efteråt så kommer det en anka...bakifrån... efter att jag vänt mej, så det betyder att den skulle kommit i famnen på mej om jag bara stått åt samma håll som tidigare. Tyvärr va jag ivägen för mths oxå, så den ankan kom undan... Stupid vP! Alltid ska han narras :/

Vi åkte hem sen. Va rätt trött så jag spela lite poker och somna där runt halv 11 typ...  Noterbart från dagens jakt: KG var så snål så han inte sköt ett endaste skott... Det är ju lixom skjuta som är själva grejjen? Undrar vad han gör sen när han ser någon bankrånare.... typ skriker åt dom att stanna? Iofs har han ju Bazookan till det...


vP underhåller oss med ett hagelsolo tidigt på kvällen. Tack kompis


Här är jag utklädd till rockstjärna senaste Hell o Ween, bilden tagen av Jocke

Jakt med polis, lite annorlunda

Japp, dagen vi all hade väntat på var kommen. Kim Ginman skulle med ut och jaga! Jag hade hört mycket rykten och jag visste att dom alla var sanna! Hans första fågel som han någonsin skjutit var en Åda. "Jag blundar alltid när jag skjuter!" Grattis Kim G!

Dagen till ära så var jag till polisstationen för att hämta ut min vapenlicens som legat där ett bra tag. Varit för lat för att åka dit och hämta den, men eftersom nu Kim skulle med så kändes det som man ville ha alla papper på grej på riktigt! Man vet ju inte hur noga Kim G är? Plötsligt får han väl nåt ryck och ringer och anmäler mej till en riktig polis (Kim är inte färdig utbildad, men som han själv säger: "Jag har samma befogenheter som en riktig polis").

Jag åker och hämtar honom lite över 5 och jag ringer en signal när jag är typ 100m från hans lägenhet:
KG: Yngrekonstapel Ginman!
Jant: Jo tjena...  Är du klar? Jag är precis utanför dej!
KG: Jag står vid bilen här ut ... MEN VA FAN GÖR DU!?! DU PRATAR JU I MOBILEN MEDAN DU KÖR BIL!! JAG SKA GE DEJ EN BOT!!!!
Jant: Men pliiis, du gör ju samma sak själv flera ggr per dag...
 *tuut tuut tuut tuut*

In med KG i bilen och iväg mot vP. vP står och slaktar lite fåglar när vi kommer och KG går fram och tittar lite på dom och ser lätt förbryllad ut. Trampar vidare förbi garaget där han stannar upp i någon sekund och tittar på en död trast för att sedan börja skrika igen:
KG: MEN FÖR SATAN!! HAR DU SKJUTIT EN TRAST OXÅ!??!
vP: Men plz Ginman... Den där har Malte fångat (Malte är vPs välgödda katt)
KG: jahap... jaja.... Malte ska fan få bot han oxå!

Jag känner att det kommer att bli en lång kväll och går igenom för mej själv i huvudet vad som är lagligt att skjuta och vad som inte är lagligt.

Sätter oss i bilen igen och ut till vPs stugor. Jag brummar på och är lite nervös inför kvällen och sitter lite i mina egna tankar. Då börjar KG skrika igen:
KG: MEN FÖR SATAN DU KÖR JU 80 PÅ 50-VÄG!! Nu tar jag kortet av dej i 10 dagar direkt!
Jant: Men för fan Ginman, vi är i lemland nu, alla lemlänningar får köra 20 km/h fortare än den vanliga hastighetsbegränsningen, så egentligen kör jag ju bara 10 över?!
KG: ...  asså är det faktiskt så?
vP: jadå, Givetvis, Jant skulle aldrig äventyra våran säkerhet.
Jant: Precis...
KG är tyst... skönt

Vi kommer iaf ner till stugorna, ner i båten, ut till en liten holme där vi kastar ut lite vättar och fixar och donar. Allt klart, bara att börja skjuta. Det är helt vindstilla och tyst, förutom ett par ungar som håller på nöter med ett gäng moppar fram och tillbaka typ 500m bort. Dom nöter hela kvällen och vi får alla lätt i nerverna. Ett jävla ljud som skulle få t.o.m. Dalai Lama att villa strypa ungarna.


Tar ett tag innan det kommer någon fågel, så jag lägger mej ner för att sola lite i det fina vädret, vP sitter och tittar i en buske och KG börjar dra fram sina vapen. Såg aldrig vad han lastade in i bilen, men tydligen skjutar han inte fågel som vi andra...


Ginman väntar på fågel med Bazooka

Japp, KG har tydligen tagit med en Bazooka till fågeljakten!
vP: WTF,  var fan har du hittat den där??!
KG: Var via polishuset och hämtade den... Fanns massa roligt bland allt skit vi beslagtar!
vP: jaha... troligt att du har licens på den där då?
KG: Njae... föresten har jag inte betalat jaktkortet i år heller! Men jag är ju polis, jag står över lagen HÄHÄHÄ

Efter att ha hört dom käfta en stund så är jag iaf helt säker på att jag inte behöver oroa mej över för att skjuta olagliga fåglar. Det jag oroar mej för nu är Ginman...

En stund senare har det fortfarande inte kommit någon fågel och KG gnyler att han e kissnödig. Han traskar iväg och sätter sej och pissar på berget som en liten flicka tillika som han har full koncentration på att hålla i snoppen. Så koncentrerad så han inte ser första fåglarna som kommer flygande över huvudet på honom. Ca 1 meter ifrån honom. Trodde ju KG höll uppsikt ditåt så vart lite snopen när jag ser och hör ett par vigg flyga över mitt huvud när jag solar som bäst. Ger han en avrusning och lägger mej ner och solar vidare.

Det går en stund igen och nu börjar det flyga lite fågel. Ser ett par änder som kommer rätt emot mej, alltså typ så rakt emot mej att om dom fortsätter med samma kurs så kommer dom flyga på mej. Ett drömläge. Jag drar upp bössan och siktar in mej på den första fågeln och skjuter, växlar om snabbt och ska skjuta den andra fågeln. Men så händer det som faktiskt inte kan hända! Den första fågeln dör inte!??!? Skjuter ett skott till på den tillika som den kommer i 70km/h rakt över mej, men det missar såklart. Kanske lika bra det, annars hade det nog varit hål rakt igenom ankan. Iaf, det där skottet är ett sånt skott som man inte kan missa. Det går inte... även fast du har skitskott och värdelös bössa så ska fågeln bara dö. Men icke. Bröjar starkt misstänka att patronerna är laddade med luft och krut. KG hann oxå med att skjuta ett skott på fåglarna med som vanligt blundade han och ingen fågel ramlade. Surt. KIM LADDAR OM!

KG och jag sätter oss ner igen och väntar och KG börjar berätta om drömmen han hade i natt.
KG: När jag hörde att vi sku ut idag så kunde jag inte sova ordentligt i natt.... fick mardrömmer om att jag gick runt på Arken som en Terminator och sköt fåglar med ögonen.... :/
Jant: Mhm... men det e säkert normalt  *idiot*
 KG: mmm, jag sköt med röda laserstårlar oxå... vakna helt svettig och grät
Jag kryper sakta bort från KG som sitter där och snyftar för sej själv


Ginman med laserögon som kan döda gudingar inne på Arken. Sick sick

Det som händer nu tar emot att skriva, men ibland måste man...
Det kommer ett par änder igen. Med samma kolitionskurs som det förra paret. Jag känner mej illa till mods, men tar upp bössan, siktar extra noga och skjuter den rakt framifrån. Den dör inte... DEN DÖR INTE!! SATANS JÄVLA SKITSKOTT!! JÄVLA PISSBÖSSA!!  Vänder mej om och ser dom flyga vidare. Tittar på Ginman och ser att han står och siktar på fåglarna. Så hör jag ett klickande ljud från honom tillika som han rycker till lite varje gång. Han gör detta klick-ryck move kanske 4-5 ggr innan han slutar. Jag fattar inte vad han gör. Har han säkringen på och försöker skjuta? Håller han på skjuter säkeringen fram och tillbaka att det är det som framkallar klickljudet? Då säger han plötsligt: Måste man skjuta fram säkringen två steg? Jag bryter ihop och skrattar så att jag får ont i magen... Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hänt, men det ser så jävla lustigt ut när han ryggar tillbaka för rekylen som han tror ska komma varje gång. När jag lugnat mej lite går jag fram och klurar lite på om han glömt att ladda om sedan han sköt senaste gången, men han är helt säker på att han har laddat om. Funderar fram och tillbax och jag säger åt honom att kolla om skottet har klickat, att problemet ligger där. Han öppnar bössan och tittar... jo det har klickat det var skottets fel! KG tar ut patronen och ser att det inte är en patron, det är nu en tomhylsa. Vad betyder det? Jo, det betyder att Ginman laddade om, men tog ur en full patron, och ersatte det med en minst lika full patron, medan tomhyllsan fick ligga kvar i geväret. När jag ser det så får jag ett återfall och skrattar tills jag får så ont i magen att jag biter mej själv i handen för att kunna sluta skratta. KG ser inte det roliga alls.... Och eftersom han bara har en avtryckare på bössan så "laddare den om"/ byter pipa med hjäl av rekylen. Men eftersom den inte vart någon rekyl när KG bombar med tomma skott, så avfyrades inte andra pipan heller.  HAHAH IDIOT! :D

KG hade tagit fram ett hagelgevär efter att vP gnällt på honom att det är osportsligt att skjuta med Bazooka, glömde skriva det. Han äger tydligen en valmet hagelspraka. KG är så jävla snål så han måste köpa reservdelar från traktorer ist för en riktig bössa...

Sen väntar vi en stund till och jag skjuter ner en anka. Minns inte så mycket av den händelsen men det var säkert ett vackert skott. Sen skjuter vi väl lite på skoj på lite olika saker, det är ju kul när det smäller lite =)

Det börjar bli rätt sent och rätt mörkt. Kommer 2 st ankor på sådär lite långt håll, men jag skjuter ner båda iaf. vP hävdar att han skulle skjutit en av änderna, men känns ju inte så troligt kanske? Sen lurar vi stackars KG att bärga fåglarna tillika som vi lurar han att ta upp vättarn =) vP är en elak pojke...

Sen ror vi hem och via vP med fåglarna, skjusar hem KG och skjutsar tillslut hem mej själv. 3 fåglar fick jag, 0 böter och jävligt roligt!


Ginman och massa svärtor

Minns inte exakt när den här bilden är tagen eller var eller av vem. Minns jag rätt så tror jag nån hittade alla dessa svärtor döda flytande i vattnet någonstans. Högst antagligen en polis som skjutit dessa olovliga fåglar och sedan bara lämnat dem. Finns bara en som åkt fast för tjuvjakt på våren, sedan jakten förbjöds för många år sedan, och det var en polis om jag inte minns fel? Rätta mej där... vet inte säkert =) Har ingen respekt för tjuvjägare... FY!

Läste oxå i tidningen att 29 av 100 Skarvar, som yrkesfiskare på Åland har fått licens på, är skjutna. Undrar om dom som har trillat ner brevid mej och MB när vi varit ut är inräknade i den kvoten. Svårt att veta. Dom som sköt dom kanske var yrkesfiskare... vad vet jag?

Föresten glömde skriva det, senaste jag va ut med MB så hade ju dom där bakom oss skjutit en skarv, den låg bland vättarna när sjöbevakana körde förbi på 50m.... Jag skulle varit nervös om jag var en avdom som satt där bakom oss... phew

Nu lite poker


Jag vart trött nu...

....så jag orkar inte skriva nåt idag... spelat lite poker ist

Började illa och tappade dryga 2 inköp...!? Givetvis förlorade jag alla 50/50, men nåt annat hade jag inte räknat med heller! Sen tappade jag många pockets, och andra händer där jag leder, mot folk som satte sina drag tillika som jag missade mina monsterdrag. Thats fucking poker... efter det nederlaget vart det pause och  ut med mths, vP, Jocke och Ginman och jaga lite, kommer jakt story imorgon på den. Sen hem igen och nöta mera poker. Kom nästan +/- 0, lite minus fortfarande, men en vacker räddning på kvällen. Spelade ingen hand värd att nämna direkt... Man gör inte så mycket roliga moves när man grindar 5-6 bord i taget, mest bara ABC. Gjorde dock en idiotbluff på en kille som floppat ett set, det var nog dagens sämsta spel på hela FT.  En annan anledning till det dåliga resultat i början kan ha varit att jag va rätt sliten efter jobbet och rätt hungrig, pinade dock på med 8 bord som mest tillika som folk terroriserade mej på telefonen... Låt mej va!

Natti
 


Sådär ser A(s) ut ifall ni inte visste

Odödliga änder

Det är inte bara knipor som vägrar dö!!!

På lördagkvällen va jag ut med vP och pangade ankor i vanlig ordning. Det blåste hårt och vP hade en rejäl bakfylla att brottas med, så han var mest bara gnällig och sköt illa i vanlig ordning :/ Tydligen hade han sovit dåligt på nåt litet rådjurskid under natten oxå :/ "Bambi"? :) Det flög dåligt med fågel, det fanns dåligt med fågel och de få som fanns vägrade dö fast dom var döda!

Vi hinner väl sitta en sisådäran 30 minuter innan jag får damp eftersom jag inte sett en endaste fågel. Tar med mej Ella och tänker gå en sväng runt vassen och tryna. Hinner bara gå några steg innan jag ser en viggtupp komma flygande förbi. Jag är inte sen med att få av säkringen och skjtua den.... trodde jag. Den börja ramla efter första skottet så jag trodde den va "paket". Icke, den flög vidare och jag sköt 10-20 skott till efter den tills jag inte såg den längre. Snopet...

Kommer tillbaka till vP och vi sitter väl en oändlighet eller två innan nästa fågel kommer... Det är en gräsanka som kommer uppglidande bakifrån om jag inte minns fel. Jag skjuter 10 skott på den, den dör inte. vP drar upp bössan och skjuter 1 skott och den dör.  Jag ska precis skjute lite till på den men slutar eftersom den viker ihop och störar mot marken. Tittar snabbt mot vP som ser så där sjukt nöjd ut. Det här är ju första fågeln som han själv skjutit sen vi börja jaga tidigare i höst. Men lyckan varade bara 2 sekunder, för sen la ankan ut vingarna och började flaxa igen. Jag var snopen. vP vart både snopen och förbannad. Ella vart helt tokig och började simma ut i vattnet för att hämta den.

Hur går det där till?!? !??!?!??!??!??!? Jagat i typ just under 20 år och aldrig nånsin förr har fåglar varit så jävla svårdödade. Dom vägrar hålla sej döda. Dom överlever dom bästa träffar från nära håll. Dom är döda för att sen återuppliva sej själva. Dom landar på vattnet som paket, dyker, blir påskjutna på nära håll igen och sen dyker dom igen för att försvinna!? Den här fågel som vi sköt nu så fick helt tydligt vingen avskjuten, men inte gjorde ju det nåt, för den laga vingen i luften och flög vidare..........!??!!?!??!?!?!? vP fick inte fram ord utan satt bara och gapade. Jag va lite trött så jag skratta mest åt det och visa sen finger åt Gud eftersom det helt säkert är han som håller på "healar" dom.
 
Jag lugnar vP en stund och sen sitter vi kanske en 15-20 minuter till innan nästa vigg kommer börbi flygande. Jag skriker åt vP att bomba den tillika som jag ska dra upp bössan. Jag fastnar med bössan i jackan och det blir lätt kaos. Ella hoppar upp i famnen på vP så han kan inte skjuta heller... Tillslut får jag iaf upp bössan å skjuter efter viggen på ett rätt drygt avstånd. Den ramlar ner.... men dör den? Svårt att säga, det går rätt höga vågor och vi ser den inte. Ella simmar ut iaf och letar men vid det här laget så är vi rätt säker på att den antagligen har dykt för att komma upp lite längre bort och sen flyga iväg. Brukar ju va så...  :/ Nåja, den här dog tydligen helt iaf, för Ella kom in med en vigg i käften! =)

Rätt lugnet efter det, kom en anka på bra håll, men såg den så sent så den fick leva den oxå... som alla andra.

Imorgon ska jag berätta historien om när Kim "Yngre Konstapel" Ginman var med ut och jagade anka. Det kommer att bli ett av dom bättre inläggen utan tvekan! Kan det bli tråkigt när "The Good" möter "The Bad Jant"? Lägger in lite bilder från denna jakt imorgon oxå, orkar inte föra över några bilder ikv.

Föresten, har ju börjat spela poker igen!
Har ju inte haft spec mycket lust att spela sen italien men testade för kanske en månad sedan med ett skott på FullTilt. Gula rätt snabbt och var inte så spec sugen på ett tag igen, men förra veckan testade jag igen. In med en ny hundring på Tilt och nu har det gått bättre och det är mycket roligare. FT har fullt med små tours helatiden som är perfekt när man ska bygga rulle. Inte fått till nåt vettigt ännu, men spelat rätt bra och är rätt nöjd. Förutom dessa billiga tours så spelar jag oxå cashgame på mikronivå. 0.10/0.25. Spelar fullring, och mellan 4-7 bord på samma gång. Blir mycket händer, så man kan spela tight och endå ha action lite överallt.

Lite badbeats första 2 dagarna:
 KK vs AA 3 ggr!?? ... zzzz
3 olika turneringar, ligger bra till i alla och inom 5 händer sker detta:
AA vs AQ, pre-allin, han får färg på sitt A.... zzzz
5-3, floppar stege, allin på flopp. killen får RR kåk... zzzz
55 vs AQ. Flopp A5X. Jag checkar, han bettar. Turn A. Han checkar, jag bettar över pott, han all-in. Jag blixtsyn. river A ger han fyrtal.
Efter dessa tre händer så åker laptopen ihop med en rejäl smäll! Surt att sätta ner flera timmar på tours och sen händer sånt där shit när man till på köpet ligger långt över medel.. Jesus christ monkeyballs!! Sånt där händer ju aldrig när man möter minsta stacken eller i början av en tour..... zzzzzzzzzzzzzzz

Nåja, 300 i nätrullen nu, och det ökar stadigt.... men sakta.... eller iofs, 300% på 3-4 dagar.... känns lite iaf




Rådjursjakt i lördags.

Förlåt alla stackars trogna läsare som har knaprat naglar den senaste veckan då inga ny inlägg skrivits. Orsaken är att jag är jävligt lat tillika som jag har börjat spela nätpoker igen. Fan va skoj det är :) =) :D

Men på lördag morgon var jag iaf ut och jagade rådjur... med hund! Var lite osäker på om det skulle bli nån jakt eftersom Jr och Kim skulle över och mumsa kräftor kvällen före, men det vart lugnt och jag var ut i lemland laddad och klar redan 7.50! Vi var väl ca 7-8 gåbbar + 2 doggar. Började med att jag fick ett riktigt guldpass första såten och jag var rätt nöjd när jag stog med hagelsprakarn i handen och väntade på att doggen skulle börja skälla. Det hände förstås inte. Hundejävlen va totalt värdelös och fick inte ett ljud ur sej. Jag hann väl stå ca 20min på pass då jag hör att det kommer ett rådjur trallande rätt mot mej genom skogen. Det stannar dock ca 40 meter framför mej i en tät skogsdunge och står kvar där kanske ... 30 minuter. jag ser det inte... Det var ingen som helst vind på morgonen så jag hörde bra hur den gick där inne och .... tja.... gjorde massa rådjurssaker, som nu rådjur gör. Bara väntade att hunden skulle få ur sej lite djur så djuret skulle hoppa ut  rätt i famen på mej. Sitter med säkringen av helatiden och är på helspän och bara väntar... snart kommer den fram... snart snart snart. Då bjäbbar doggen till några gånger och någon dammar iväg ett skott. Nu eller aldrig tänker jag, men sekunden senare hör jag att rådjuret springer iväg åt helt fel håll inne i skogen. Idiot rådjur! Rätt irriterad över att hunden inte kan jaga nåt ist för att bara bjäbba två ggr. Får höra över radion sen att Kenny hade skjutit en liten killing och att hunden är tillbaka innen i skogen. Tar väl några minuter så hör jag hunden komma genom skogen, springandes längs samma spå som mitt rådjur. Inte ett ljud får hundaset ur sej fast spåret är ca 10 minuter gammalt! Sick...  Avbryter en stund senare och mumsar lite macka och kaffe och så får man lyssna på lite vanligt skitsnack som hör jakten till =)


Så såg rådjuret ut typ, glömde att ta bilder :/ Killingen vägde väl runt 8kg nåt, så det va en liten stackare...

Nästa pass så får jag igen ett av dom bättre och vi har nu bytt ut den värdelösa hunden mot en riktigt bra dogge. Hinner bara ställe mej på pass så börjar ett vackert skall eka genom skogen. Fortfarande helt vindstilla, så man kan höra skallet hur långt som helst. Går fram och tillbax några ggr innan jag ser att det är något som kommer rakt emot mej igen! Ser inte vad det är i det höga gräset men sekunden senare ser jag att det är 2 st rävar som kommer mot mej. Dom passerar på ca 7-8m! En stor fet och en liten rävunge. Man får panga rävar nu, men jag var inte säker på om hudnen jagade dessa eller om kunde komma ett rådjur sekunder senare bakom dem. + att jag inte visste om hundföraren ville att jag skulle skjuta räv farmför hans hund, om hunden nu jaga rävarna. Iaf så släpper jag förbi rävarna och minuten senare så kommer förstås hunden i rävarnas spår... surt, borde ha lagt ner rävarna och haft en rävmössa på mej tillika som jag bloggar. Life sux


Sådär såg en av rävarna ut dårå, ingen egen bild på den heller.

Jag fångade in hunden sen och dom körde en repa till genom skogen. Fick upp ett nytt spår och det var kaos inne i skogen. Hörde skallet komma mot mej men såg ingen djur så var rätt säker på att den var på bakspår så försökte fånga hunden igen. Men doggen stack över vägen en bit ifrån mej och forstatte jaga som en besatt. Dock inte på samma spår. Vart lite nojjig att jag hade missat nåt rådjur som ev. kunde ha sprungit över vägen tidigare utan att jag sett det, men det visade sej sen att djuret hade passerat en bit från mej, närmare nästa passkytt. Händer inte så mycket mera sen. Hunden jagar en stund till, men långt bort från mej. Jagade en såt till sen, men där hände inget värt att nämna, förutom att djuret gick över på enda stället där vi inte hade någon passkytt! snopet...


RSS 2.0