MISS!

Idag missade jag ett skott på en kråka. Ca 15 meter, den kom glidande helt lugnt och fint upp mot vinden och jag siktade in mej! Kornet precis framför näbben och så PANG!

...

Den flaxar vidare. Jag blir snopen, växlar om och skjuter ett skott till...

...

flax flax och kråkar flög vidare...?!

Diva tittade undrande på mej, jag tittade lika undrande tillbaka. Sen gick vi hem.

Undrar hur man ska kunna sova ikväll :/

Kråkjakt

För någon vecka sedan så ringde MB och ville jaga kråka. Sure thing, tänkte jag. Tyvärr blef det som vanligt mycket snack från Eckerö.... och vädligt lite jakt, så det föll bort lite där ett tag. Men sen hamnade jag inte på ett forum för en dryg vecka sedan och  där såg jag en omröstning. Det gällde vilken typ av jakt som folk tyckte var roligast. Ledde gjorde "Jakt med bulvan". Surfade vidare och kom in på kråkjakt. Jag fastnade direkt! Pluggade vidare om kråkjakt och fick lite tips här och där, några dagar senare var första kråkjakten planerad in i minsta detalj! Jag, vP & MB skulle slakta kråka som aldrig förr den kommmande lördagen! Det var bestämt! Allt var klart!

Det viktigaste med kråkjakten är tydligen uven. Det duger inte med en vanlig plastuv som man kan köpa i affären. Eller det duger väl, men "profsen" säger att dom suger och behöver modifieras kraftigt. Jag litar på dom!

MB hade uv (plastuv gissar jag, den användes senast för 20 år sedan), vP hade skott & jag hade skill! Vad skulle kunna gå fel? Det mesta, och det visste vi alla från början. Jag och vP räknade kallt med att MB skulle bli full och avtuppad i Eckerö, så vi påbörjade ett mini-projket och lagade en egen uv. vP hade lagat en egen uv tidigare, så det skulle inte bli några problem alls. Jag var skeptisk iaf...

vP gjorde lite förarbete och sedan byggde vi uven på jobbet. Det vart inte exakt vad jag väntat mej. Inte ens nära....


Redan här började jag bli lite kluven på om vi skulle fortsätta


...


Ninja-uven...


Ögonen är viktiga oxå...


Okay, the joke's on us! WHAT THE FUCK?

vP är inte lika skeptisk som mej, snarare tvärtom. Han messar mej senare på kvällen och har planer på att säga upp sej från jobbet och börja masstillverka denna uv.
vP: Tänkte dej själv, Jant... vi kan bli rika!
Jag gick inte att övertala just då.

Det tog oss ju ca 30 minuter att få till detta kadaver men vi hade lite satans roligt under tiden!  SNÄLLA BOSSE, BLI INTE STEN, vi behöver din uv!

Fredag kväll
Kvällen före kråkjakten så säger ju givetvis MB att han är trött och inte tänker komma med. Suprise, tur som fan att vi har lagat en egen "uv"! Varför folk kallar den för "fet hare" eller  "Barbapappa" vet jag inte, men dagen efter ska den iaf upp i ett träd och locka till sej kråkor! Tom panikvärvas inför jakten och på lördagen stiger vi upp kl 6 och trallar till vPs stugor! Kastar upp den feta haren, riggar lite skyddsnät, häller upp kaffe... och väntar... och väntar... och väntar!


Uven i ett random träd, inte vid jakttillfället dock.

Enligt forumet jag läst på så ska det nu komma massor med kråkor som ska skrika och snurra runt uven och vi ska typ skjuta ett 20-tal. Det blir inte så...


Tom & vP väntar på att den storslagna kråkjakten ska ta fart

Vi hör iaf några kråkor som skriker lite runt om oss, men inte så nära att vi ens skulle se dem... Tider går och Tom verkar mest intresserad av sin macka och sin saft. vP däremot är super nervös och får ont i magen av all spänning. Jag försöker lugna honom, men han är för upphetsad för att det ska gå att lugna ner honom. Efter ca 1 timmes väntan så kommer det faktiskt en kråkjävel flaxande. Varför vet jag inte, men knappast pga uven. Vi hade kommit överens om att inte skjuta den första, utan låta den flaxa runt uven och skrika för att locka till sej andra kråkor. Så bli inte fallet, jag skjuter den så snabbt jag ser den. Ingen av dom andra hinner ens reagera. hihi

Pang pang och kråkan vek ihop till ett vackert paket och trillade ner bakom oss med ett konstigt knack. Går runt boden och ser att den ramlat ner på taket på vPs ena stuga!

Tur att man inte sköt en kanadagås, den skulle väl gått rakt genom taket.

Hinner bara titta till den döda kråkar så kommer nästa kråka flaxande. Vi väntar givetvis på att den ska få flaxa och kraxa runt uven för att locka andra kråkor.... eller så inte, jag skjuter den direkt oxå! :D
Den blir dock skadskjuten och börjar springa på marken. vP springer nästan lika snabbt som en skadskjuten kråka, men endå inte, så han fuskar lite och drar upp pusten och avlivar den. vP vs kråka = 1 - 0! GG Pansne! U rule!

Efter det avslutar vi jakten. Det fanns inte spec mycket kråka nu tror jag, och helt ärligt tror jag våran uv kanske behöver moddas lite före vi använder den igen, ev kanske den oxå bör brännas. Jag ska åka och köpa mej en uv imorgon iaf.

Dagens resultat

Kolla vPs ansikte, så ser en riktigt lycklig von Pansning ut! Btw, uven har blivit moddad med fjädrar från en gräsduck, ögonbryn typ :D

Senare på kvällen var jag och spelade poker och skulle sno pengar från lite nåbbs vid ett homegame.
Tyvärr så fanns det väldigt få nåbbs.
Jojj3 - Rank 1 2009 @ Åland
TomGus456 - Internetlegend, run good 4 life
PAF-Floor-Johan
PAF-Dealer-Harry
PAF-PRO-Ante Sarling
Grem Pure madskill
etc etc.

Totalt var vi 12 pers tror jag. hamnade iaf HU mot Jojj3 med en 3:1 chiplead, som jag tappa! Sjukt irriterande! Anyways, fick ju lite slantar till en riktig uv nu iaf =)

gn


Dialog

En gång för länge, länge, länge sedan så var några killar ut och jaga. Minns ej vem det var, eller om det ens är sant, men enligt legenden så ljöd följande dialog vid ett tillfälle...


MB: Det kommer fågel...

Jant: Vad e det för någgi?

MB: Det är svärtor!!!! GE PÅ SÅ SATAN NU!

Jant; JAJJA!!

*PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG*


MB
: Perfekt, jag fick en gåbbe!

Jant: Jag vet ej vad jag fick...

MB: Varför flyger det guding bland svärtorna? 
Jant: ...?
MB: satan, jag sköt en åda

Jant: Jag oxå... bra början


Låter precis som dom där som brukar sitta bakom oss.... Men vem vet om det ens är sant?



R.I.P.


Senare fick jag höra en annan osannolik historia.

MB: Det kommer prackor... ta dom du...
Jant: Vilken är gåbben då?
MB: Men har du inga linserna idag heller?
Jant: Nae....
MB: Den högra är gåbben

note: Fåglarna flög inte bredvid varandra, utan precis i linje.

*PANG*

MB: Nice shoot... synd att du sköt kärringen...
Jant: Men va fan... du sa höger?
MB: Dom flög ju under varandra...
Jant: Men va fan säger du höger för då??
MB: jaja.... den vart skadskjuten iaf... men nu kommer det tre prackor till...  Skjut du så fixar jag kärringen på vattnet
Jant: Vikken är gåbben då?
MB: Den längst till höger igen.

*PANG* *PANG*

MB: Men för helvete... 
Jant: JA MEN DU SA JU FÖR SATAN HÖGER!!
MB: Ja, jag kanske såg fel, men varför skjuter du ner två fåglar när det bara finns en gåbbe?
Jant: ... ...?!
MB: Bra, ni har vi tre skadskjuta kärringar på vattnet som alla simmar åt olika håll....


Även denna story är högst antagligen tagen ur luften...


Namnen är givetvis påhittade. :p


Lodjur?

Dagarna går trögt, ingen jakt så långt ögat kan nå... Var iofs ut och skulle spåra mårdhundar igår, men hittade inga mårdspår... knappt rådjursspår, så gissar att det hade snöat rätt sent på natten.

Anyways, min effektive och strukturerade vän, von Pansne, var ut och rastade sin doggse idag och hittade lite spår.






vPs hand i bild brevid kattspåret





Såg en film just om gåsjakt i USA... insane! Locka ner flockar på 40-50 gåsar och panga dom för allt dom var värda. Värre än knipjakt i Eckerö.

/J

Hämnden är ljuv!

För många många många månader sedan så hade jag ett gäng guding/ankor/knipor eller dylikt hängandes under trappan. Dom skulle hänga där och möras lite några dagar. Nästa morgonen när jag kommer ut så ser jag att någon har rivit ner en fågel + att det saknas en. Stackars Diva vart direkt anklagad av vissa, jag vägrade tro på det och sökte vidare efter sanningen. Anade en konspiration!

Jag sätter ut en mårdhundsfälla i skogen och kastar in en gammal knipskalle i den! Fällan fick väl stå där kanske 6 månader och hoppet om att fånga mårddoggen minskade för varje dag som gick utan fångst... Finns det ens en mårddog? eller är Diva skyldig?

Men plötsligt för 2 veckor sedan så ska jag upp till fällan igen. Kommer halvvägs då Diva blir stel och står och sniffar sådär som hundar sniffar och sen blir det galopp upp till fällan och ståndskall! Mycket snopen ser jag en mårddog springa runt i fällan. Fällan är sjukt liten, men mården springer runt i den obehindrat med Diva 30cm från gallret och hetsar den och skäller livet ur sej.
 
Varför mårddoggen bestämt sej för att gå i fällan nu vet jag inte. Det enda som fanns kvar från knipan borde varit lite fjädrar... men det lukta väl gott :P

Trallar hem och ska hämta .22an, men hittar inga skott... Söker en bra stund innan jag bestämmer mej för att det nog är bäst att skjuta mårdhunden med en Remington 870 Express! Trallar iväg upp mot mården igen, pillar in pipan i buren, blundar, trycker av... sen är det tyst. Mården slutar väsa åt mej, Diva slutar skälla... det blåser inget... allt är bara tyst...  Det ligger hämnd i luften! och krutlukt!

Efter 6 månaders väntande (eller 9?)  fick jag äntligen min guding-tjuv och Diva är frikänd och en fri hund! :) :D


Alla bilder jag tog vart jävligt suddiga! Blir nog att investera i en digikamera till vårjakten! Tycker mården ser liten ut, men har pälsat så få mårdar så vet inte så noga!


Nån som känner igen han? Han har en bror som stryker omkring här

Några dagar senare så börjar det snöa och jag trallar upp dit igen och ser att det är nya mårdspår bredvid den döda mården. Tar med mej Diva och pusten och börjar spåra den... trallar efter den typ 2-3km innan den går in på en tomt här bredvid där det är fullt med folk om spränger och gräver... Irriterade ger vi upp jakten.

Två dagar efter det så kommer det mera snö under dagen och ny chans att spåra kommande dag. Kommer hem efter jobbet, tar med Diva och hinner inte gå mer än 30-40m från huset innan jag kommer på mården igen :D Lottot...
Följer den ca 10-15 meter innan den gjort en 120graders vändning och plötsligt är det hundspår som löper parallellt. Hur!??!
Jo, eWick släppte ut Diva på natten när hon kom hem och tydligen gjorde hon det så passligt att det var precis som mårdhunden passerade utanför. Diva hade haft fullt skall och sprungit iväg så fort dörren öppnades, enligt källor...


Annars är det lugnt med jakt. Det betyder givetvis inte att man bara ligger på soffan. Varje dag tränas det inför vårjakten!
vP lyfter tunga vikter i Postens gym och springer runt på "stavgångs-maskiner" för flickor. MB går raska promenader, 10km varje dag. Vi fixar vettar, planerar jakter, strategier, tränar Diva, putsar vapen, sparar pengar till patroner, fixar båtar + trailer, infiltrerar sjöbevakningen, tuktar Kim G. Så snart första gudingen kommer till Åland kommer vi vara redo.

Glöm inte att ansöka om Allor... 0 = oändligt antal!

Btw, jag har fyllt år... 23 Januari, många har glömt att ge mej present!


Bara i Eckerö...

RSS 2.0