50 patroner.... LOL Simon!

6.55 väckarklockasaset väcker mej och jag sn00zar den direkt!

6.56 Emil Lundén ringer. Jag gissar att det är efterfest på gång eller att Stenbäck ligger medvetslös i en soffa. Orkar inte svara, sover lite till ist.

7.00 Stegar upp och ska precis ringa upp Emil, men ser att jag har fått ett mess Emil oxå: "Simon är vaken men utan telefon".
Det kan aldrig va bra? Ringer han sen och får reda på att Simon är på MSN och sitter och spelar poker.
Trallar ner, fixar mej i ordning och snackar snabbt med Simon över MSN. Han har inte hunnit sova nåt ännu och telefonen ligger hos Lillen.  

7.23 Hämtar SS som står utanför sitt hus och tittar.

Sen iväg ut till Skaprnåtö... Längst ut för att hämta MBs båt. Sjukt lång väg och dimma så man inte ser längre än 5m vissa ggr. SS försöker få lite sömn på vägen, men funkar inte.

Hämtar båt + åror + kamo-nät + en träpinne och sen vidare ut till eckerö och hämtar upp MB.

MB packar ihop det sista och frågar om vi har tillräckligt med skott?
Jag har dryga 160, SS har 50!??! LOL!! (idiot?) och MB hade väl med sej runt 75 (liiiite lite kanske...). Det bör väl räcka om dom får låna av mej sen.. =) Dryga 280 skott på 3 pers... senast sköt vi 2 fåglar eller så........

Pinar iväg och är väl kanske ute till halv 10?!? Ingen koll alls...  Vet bara att jag körde bil i ca 2 timmar för att hämta upp SS och båtar och annat junk. 2 timmar i bil, 30 minuter i båt och dåligt väder är inget man vill utsätta sej för om det bara skulle bli 2 fåglar igen. Va väl rätt ok väder idag, lite duggade det emellanåt....


SS kan inte sova i bil, men ute på sjön i blåsten och regn funkar det bättre 

Från halv 10 till 10 är det dött... Stendött sa Stenbäck.... och vi får en äcklig känsla av att det kommer en favorit i repris från helgen före  :/

Kl 10.00 ringer klockan för kniporna. Alla knipor i hela eckerö har vaknat. Tror MB pangar ner den första. Minns dåligt hur det gick till, men tror den dog rätt bra, lätt och snällt. Efter första smällen blir det kaos. Från 10.00 till 10.15 har jag aldrig varit med om så mycket fågel på en och samma gång. Vi vart stormade från alla håll!! Stackars SS, som bara har en Side-By-Side, hade stora problem att hinna ladda om mellan fåglarna. Jag och MB bombade på som aldrig förr och man kunde höra ekot från våran symfoni flera kommuner bort. Det var vackert.... :/

Totalt fick vi bara 6 fåglar under detta rus!? Kände som vi skjutit 20.... Dom ville inte riktigt komma på bra håll, utan lite drygt i början så väldigt många fick flyga utan att ens få något skott på sej, men det fanns det som fick 6-7 skott på sej oxå utan att bry sej.

Efter denna stormning fortsätter det komma fågel lite sporadiskt och det glider in en knipa och sätter sej i vettarna. Jag sitter och siktar på den säkert 10-20 sekunder medan jag hetsar SS att skjuta den. Inget skott kommer och när jag tittar på honom ser jag att han sitter med båda tummarna på säkeringen och försöker med alla medel få av den. Säkeringen vägrar gå av och jag skjuter knipan. Ska precis vända mej för att ta emot publikens jubel då den dyker i samma sekund?!? Ehhh?! 15 meter till vättarna och skuren rätt över. MB börjar hetsa och ska bomba den när den kommer upp. Den kommer upp 10 sec senare och på ca 25 meter. MB skjuter på den, men knipan bryr sej inte utan dyker igen och kommer aldrig mera upp! Snopet... minst sagt!
Jant: Asså hur fan går det där till Båssä...?!? 15 meter och skuren rätt över!?
MB: *stammar lite och tittar runt* MEN DIN SATAN, du skjuter ju med Saga patroner!!!! Skyll dej själv....
Jant: ... *ägd*

Går ett tag och vi pangar på... rätt rejält faktiskt!! Går mycket skott, men det kommer fågel oxå. Ingenting vill dö som det ska. ALLA fåglar ska ha minst 3 skott! MINST! Kniporna ramlar ner på första, dyker, kommer upp och får sej en eller två skurar till innan dom kastar in handduken. Förstår inte varför. Fina håll, fina vinklar... Men vägrar dö!

Igen kommer det en knipa och kastar i vättarna, jag skjuter... 15 meter... den dyker!? Jag förbannad, MB förbryllad, SS trött... Den kommer upp på typ samma ställe, jag skjuter.... DEN DYKER IGEN!!!! Kommer upp ca 10 meter längre bort och flyger iväg. Ridå.... Ingen säger nåt på 10 sekunder, det känns som en evigthet.  Minns inte vem som vågar bryta tystnaden eller vad den personen säger. Det finns inga ord som hjälper just nu....

Här kommer ett klipp som visar ett liknande tillfälle. MB har precis skjutit den i luften och den ramlar ner som en trasa och landar med ett vackert magplask. Vettarna är på ca 15m, rätt nära alltså. Situationen är i princip över... tror man...
Pang, dyker, pang pang, dyker, kommer upp och flyger nästan iväg!?! Pang... pang... vägra dö!!

Senare fick vi en fågel som vart skadskjuten, så lite att den inte ville dö ens av nåda skotten, så jag och MB var ut med båten och skulle dräpa den. I vättarna ligger det just då 4 st knipor, alla har varit döda i minst 15 minuter. Vi ställer oss upp och går till båten. Det plaskar plötsligt till i vattnet och vi är en knipa fattigare?! Den dök... efter 15 minuter på rygg!??!? Kommer upp igen på ca 50 meter och börjar flyga!? Jag ljuger inte... Den flyger kanske 30-40m innan den kastar igen. Vi får den som tur är när vi är ut med båten sen, men den första som vi skulle ut efter såg vi aldrig igen. Knipor börjar bete sej allt mera som mårdhundar som spelar döda....

Kommer tillbaka, sätter oss ner och väntar nån minut igen innan det kommer en fågel flygande. Miss första skottet, men vid andra så viker den ihop. Dyker ju givetvis och jag tappar kameran (sjukt nog så landar den så den filmar mej underifrån) tillika som jag greppar geväret för att skjuta den när den kommer upp. Den kommer  upp på samma ställe som den landar och dyker, ca 20 meter från mej...
 
Den bryr sej inte det minsta av det 3 första skotten... på 4de lägger den ner huvudet!? Vad fan är fel på fåglarna!? 20 meter och jag lovar att alla skott gick rätt över fågeln!!! Sry för min fula grimas btw...

Ytterligare en stund senare så får vi ännu en fågel skadskjuten som vi måste ut efter med båt. MB och jag kommer precis till båten när SS börjar elda på. PANG PANG och vi ser en knipa flyga glatt vidare. Vi fnissar lite för att sen höra PANG PANG och se ännu en fågel flyga vidare.... fniss fniss..  Sätter oss i båten och får höra det vackra PANG PANG-ljudet komma ekande igen.... ännu en fågel kommer flygande vidare med ett smile på näbben, följt av ett "SATAN" från SS....  När vi satt oss i båten så smäller det ännu ett skott... 7 skott nu på under 1 minut. Denna knipa fick han iaf! SS vart säkert lättad över det.
SS bössa är lite rostig på några ställen... eller det är några ställen den inte är rostig på kanske det heter.  Iaf, säkringen hade ju kärvat som vanligt + att han inte kan bryta bössa riktigt när han skjutit, så kan tänka mej att det var lite lätt kaos där i skåran när han fick iväg 7 skott på under 1 minut.

Efter vi varit ut och pangat den skadskjutna fågeln och satt i skåran så pangar vi vidare. MB märkar att han börjar få slut på skott. Jag kastar snabbt över en ask Saga åt han. Han grymtar surt och skjuter upp asken på typ 15 minuter. Kastar över en ask till och vi börjar fundera på hur mycket vi skjutit egentligen. SS har slut, MB har slut, jag har ca 100 kvar... Vi bombar på vidare. Kommer en knipa från vänster, jag skjuter den, den viker ihop och landar. ALLA sitter med piporna riktade mot den och är redo att ge den en salva till om den så visar en dödsryckning. Det gör den inte. Tror det va enda fågeln som faktiskt dog på ett skott och stannade död! Däremot så föll nästan alla fåglar på första skottet när vi sköt. Har nog varit med om betydligt sämre skytta, men varför det ska behövas 4-5 skott på vattnet efteråt varje gång är ett mysterium.


3 askar + en låda skott kommer du inte långt med när du jagar knipa i eckerö!

Mot slutet kommer det en storskrake oxå.... Jag skjuter den tre gånger. Den dör av alla tre tror jag.

Vi tar upp vättarna där vid halv-3 tiden och tillika som vi packar ihop kommer det en knipa och sätter sej, bara för att jävlas såklart. Inga patroner i bössorna så den får leva.... Skulle den kanske gjort iaf, men nu utan bly i pälsen... Sätter oss i båten och då hör vi nästa knipa plaska ner.... !! bläää

På vägen hem åker man under en lite bro, och gissa vem som står på den om inte snutarna! Tror vi va helt lagliga idag, men får alltid ångest så snart man ser dem. Skynda hem och delar upp fåglarna och flyr fältet.


200 skott(!!!!!) fattigare, 22 knipor  + 1 skrake rikare. Sjukt svagt resultat med tanken på mängden skott, men det är nog inte så jävla illa som det låter.


Eftersom vi nu sköt ett par hundra skott mot vattnet idag så såg vi att det var STOR skillnad på skotten när man såg träffbilden. Snarast ska jag testa alla olika patroner på nån papp-skiva för att se vilka som funkar bäst. Vissa sprider nästan ingenting, vissa sprider massor och har få hagel osv osv, många variationer.

Btw, jag önskar mej patoner i julklapp, ej Saga! Kan berätta märke, laddningar och hagelstorlek om några dagar. 

Finns mycket glömt idag känns det som.... SS och MB får fylla i mera...


DUV-unge


Random kill

Vart dåligt med filmande, kameran e lite seg att få igång + att man själv är lite ivrig och vill skjuta ibland. =)

Alternativ träning

Eftersom Diva var lite småkass på att stöta rådjur, tror jag, så tog jag till "Alternativ träning"!  Det går ut på att låta henne se på rådjur/hjortar/renar och annat skjutbart på dagarna medan jag jobbar. Katten va dock den som tog störst initiativ!
Får se om detta har gett något resultat nån helg då jag har lite tid över...


TV vet allt!!


Här gick det inte att hålla emot längre.

Imorgon ska jag ut med MB och SS igen. Förväntingarna är kanske lite lägre denna gång efter det senaste fiaskot. Personligen gissar jag på:
1 knipa
1 gräsduck
2 svan
10 talgoxe
5 skarv

Borde ju va en hygglig fångst?

Vädret ska bli molnigt, några plusgrader, 5 m/s sydlig. Ska väl va bra antar jag. Spelar väl inte så stor roll om det inte finns fåglar sen iaf.
 
På tal om alternativ träning så var jag till en annan läkare igår med min fot. Han fixade den på typ 10 minuter. Märkligt hur det kan gå att fixa det så lätt fast man har varit till 2 andra läkare som pinat mej att äta antiinflamatoriskt i snart 6 månader! Tar väl på stoltheten att erkänna att man inte har en jävla aning om vad som är fel, utan ger nån pissmedicin som ska bota lite temporärt ist. zzz

Allt större än en koltrast ska dö!

Yeaa, idag kom vi ut! Äntligen!
7 ringde klockan, och jag ringde och väckte dagens gästjägare, Simon Stenbäck! Han lät rätt sliten över telefonen, men när jag hämtar honom vid hans hus är han minst lika sliten som han låter. Det visar sej att han klonkat lite halvt i en turnering på nätet under natten, så han bestämde sej för att fira med en öl och sen sova ut i 14 timmar... Eller så inte nej. Han drack 14 öl och sova en timme ist. Thats my Simon!

Så med en lätt sliten Simon i passagerarsätet så drar vi ut till Eckerö och hem till MB. Det går sjuuukt långsamt. Alla tror att det är halt för att det har kommit lite snö, så 50 knyck hela vägen ut till Eckerö. Sick....

Hinner fika lite snabbt hos MB innan vi trallar ner till båten och åker iväg. Det är SUPER väder! Minimalt med blåst, några grade kallt och lite moln och det har snöat under natten. Jag gissar att vi kommer få drygt 10 knipor. MB gissar på ca 20 st och SS gissar på 4??! LOL?! Idiot Simon HAHAHAH!!! :D 4 st..... plz..

Vi puttrar iväg och på vägen ser vi lite knipor. Jag och MB ser iaf... SS sov mest tror jag, fast det va kallt och han satt i en öppen båt... Känns _VÄLDIGT_ lovande just nu! =) Viken trio vi fått ihop inför denna super jakt:
MB, regernade Åländskmästare i Sporting, erkänd mästerskytt från Eckerö.
Simon Stenbäck, regerande Ålandskmästare i Texas Holdém NL!
Jant, bara jävligt bäst! På allt!
Detta kan inte misslyckas!

SS är en trogen blogg läsare, har jakt kort, licens för ett vapen (inte det som kom med på jakten gissar jag) och kan och förstår våran heliga kod: Allt större än en koltrast ska dö!
Det är bra med såna jägare, men slipper all skolning som det flesta andra jägare måste få när dom ska med...


Lite öppna är ögonen iaf.

Vi brummar på en stund och plötsligt börjar det snöa. Rätt rejält faktiskt. Värsta jag nånsin sett kanske. Det bara öser ner snöflingor stora som älgklövar.Ett tag ser vi inte mer än 30-40 meter framför oss och MB blir rädd att vi ska tappa bort oss. Jag kör inte och har ingen aning om var vi är men känner mej rätt säker på att vi ska komma fram iaf. SS är likgiltig.

Kommer iaf fram tillslut, kastar i lite vättar, typ 20 st!?!, ur med allt shit och vi är klara. Det snöar fortfarande rejält och jag klurar lite på om det är bra för knipjakt eller inte...MB vet inte, SS sover igen. Vi sitter väl kanske 5 minuter innan vi kamuflerat oss fullt ut.


f.v. Jant, SS & MB going under-snow-cover!


Knipvättarna kamuflerade sej oxå. Nu liknar dom mera gudingvättar än knipvättar, men wtf, kommer det en Åda är jag inte sen att skjuta den heller!

Tar en stund innan första fågeln kommer, det är en knipa som kommer flaxande och vi hinner knappt se den innan MB visar varför han är ålands bästa skytt. Den gör en 360 i luften och landar flat på vattnet. Rätt långt håll, men med patroner från US and A så kan man skjuta på lite håll säger MB. Vi tar iaf det säkra för det osäkra och MB skjuter den en gång till fast den ligger med tassarna i luften och huvudet under vattnet! Det har hänt för att dom vänder sej runt och sen flyger iväg! Det ska inte få hända idag! Perfekt, första fågeln på vattnet, och kniporna bryr sej tydligen inte om att det snöar!

Sen tar det ett tag... inget händer... slutar iaf snöa och solen börjar lysa igenom molnen. Känns som det inte kan bli bättre väder! Solen lyser, liiiite svag bris, några grader kallt och snö! Kan ju faktiskt inte bli bättre? Känns som det kommer att komma oändligt med fåglar vilken minut som helst! Jag tog med 175 skott idag. Kändes som det kunde bli knappt, men skjuter man mer än 175 skott så bör man nog ta upp sen. Kan väl iofs alltid låna av MB om dom skulle ta slut =)


Vädret slog helt om; sol och varmt och fint. SS sover....

Vi väntar iaf en stund till och förvånasvärt lite händer. Det är på gränsen till dött... det är dött. Det händer inte ett skit.... Stendött sa Stenbäck! Vi håller med.

Sen kommer det iaf ett gäng dux, ca 4-5 st, men dom vill flyga bakom ryggen på oss. Jag vägrar låta dom komma undan eftersom det var så dött så jag gör ett av mina inövade ninjamoves och kastar runt bössan och dödar en anka. Så sjukt vackert skott att båda MB och SS tappar ciggen ur munnen och bara gappar tillika som dom apploderar. Självklart skott för mej, övernaturligt för dem. Thats life....
Ett problem dyker upp när jag ställer mej upp och ska hämta ducken. Det finns buskar bakom mej. Typ oändligt med buskar. Det tänkte jag inte på när jag panga den. Inte för att det skulle gjort nån som helst skillnad, ducken skulle ner till vilket pris som helst, men jag kanske skulle varit lite mera noga med att kolla var den landar. Jag och MB letar på medan SS vaktar vättarna. Letar kanske 10 min då den plötsligt ligger framför mina fötter. Var precis på väg att ge upp då vi inte hade nån som helst koll på var den kunde ligga och man såg som bäst 1 meter framför sej. Lite tur ska man väl ha ibland =)


Gräsducken tuggar snö.. Ironi då den borde äta gräs

Sen händer inget igen. Vi klurar fram o tibaka på var alla knipor är, men inga svar går att finna. Det är bara helt dött. Ser att Simon börjar tappa modet och han somnar från och till fortfarande. Jag börjar bli rastlös och MB sitter och tjurar för sej själv på sidan av SS.


Simon sover, MB surar.

Jag tycker synd om SS som fortfarande inte fått skjuta nåt. Det finns ju fan inget värre :/ Men då väcker jag SS och säger åt honom att det sitter 2 st fåglar i vättarna......



Jag kanske kunde ha avbrutit skämtet när han tog av säkringen, men kändes inte som att det spela så stor roll då det inte var mina vättar :) och SS måste ju faktiskt få skjuta lite han oxå =) =) =)  Kan ju inte ta med en gäst och inte låta han skjuta. Det är oartigt.

Sen kommer det en gräsduck flaxande förbi. Min bössa klickar eller nåt och jag får pumpa en gång för att sen skjuta precis i samma sekund som MB. Ducken dör, landar på vattnet, trampar lite vatten med fötterna i luften och SS får för sej att den måste avlivas. Tar upp farfars gamla pust och ger iväg ett skott. Ducken ligger just utanför vättarna, men när SS skjuter så får vi se den vidaste spridnigen EVER! Första kulorna tar långt innanför vättarna medan några tar över fågeln, några på sidan om fågeln och några många meter förbi fågeln. Jag dircker lite kaffe tillika och håller på får det i fel strupe när jag får se hur bössan sprider. MB håller på sväljer ciggen och SS är glad och vaken =) Efter det testar MB och jag oxå våra bössor. Dom sprider på lite dom oxå, men inte i närheten av hur SSs bössa sprider! Jag skulle inte våga skjuta på en guding med en åda som var närmare än 5 meter från gudingen.

MB kommer på att vi glömt bärga ankan och vi spättar ut. Det blåser knappt nånting så man ser den på långt håll och den kan inte ha drivit så spec långt. Men när vi kommer ut och ska hämta den så finns den inte. Den är borta. Helt sjukt märkligt borta. Man borde se den på säkert 150m med det små vågor som är just nu... Men icke. Jag tror det var en gäddsäl som tog den... Det är enda förklaringen om du frågar mej! Vad annars?

Nu har det inte hänt nåt på snart 12 timmar och vi sitter alla och skruvar på oss. Det kommer en talgoxe... .... hmm di dum.... "Allt större än en koltrast ska dö!" .... .... Alltså..... Från och med nu så heter det "Allt större än/eller lika stor som en talgoxe ska dö!" Mitt första byte någonsin, när jag var liten knatte och panga med morfar, var en talgoxe. Nostalgi... SS skjuter på den... Den dör inte... sen kommer det en till. Jag skjuter på den. Den dör inte. Jävla Saga skott! Sen kommer det en till. Den sätter sej i en buske. Den dör inte.... Sen kommer det en som sätter sej på MBs snurra. MB låter mej inte skjuta på den fast det är på perfekt håll och jag lovar att sikta noga så jag inte ska träffa snurran, bara fågeln.... Jag kan sikta bra och noga om jag vill, övertygar jag MB... MB vägrar iaf. Säkert sur för vättarna ännu.... Orka va långsint?
Talgoxar flyger inte som andra fåglar. Dom tar några snabba flax å så trillar dom och så några flax och trillar osv. Utmaning! Men vi ger snart upp både talgoxarna och den övriga jakten och åker hem. SS har trampat ner sej i ett kärr oxå o sitter och gnyr och vill hem till mamma. Vi kör hem han.

Kort och gott så var jakten en stor besvikelse. Trodde på minst ett 2-siffrigt antal fågel! Men icke.... Dåligt, tråkigt... lame. Kanske har dom börjat flytta? MB säger dock att det fanns 1000-tals knipor vid samma ställe året före, men gissar att fåglarna följer väder och klimat mer än dom följer kalendern. Förövrigt sköt vi 3 fågel på 3 skott. Iofs dela jag och MB på sista fågeln, men iaf. SS fick fåglarna så imorgon ska det tvångsgästas och ätas knipa och anka.

Nya tag nästa helg om det inte blir nån älgjakt. Jobbar kväll kommande vecka oxå, så kanske man kan ta sej ut någon morgon och tittar efter lite fågel då oxå. Får väl se....

Jant - the movie?

Imorgon tar vi bloggen till nya dimensioner när det kommer filmat material direkt in på bloggen. Bossa in action. PÅ FILM! WE LIKE!!

Imorgon kan ingenting stoppa oss! På riktigt!

Båten ligger på trailer! Det ska inte blåsa allt för mycket! Rätt kallt kommer det vara! Perfekt för knipslakt? JAPP!

Imorgon runt halv 9 kommer det att börja smälla och smälla och smälla tills alla patroner är slut. Uppskattningsvis 350 smällar på 1.5 timmar.  Det blir i medeltal 3.9 skott i minuten!!! *mmmmm* Det kommer att låta som det är krig och det är det på sätt och vis. Det är vi mot kniporna och kniporna kan inte skjuta tillbaka. Jag gillar oddsen =)

Stenbäcken, MB och jag. Det kommer gå vilt till. Jag är lite rädd att jag ska börja frysa innan jag hinner skjuta bössan varm, så helst får kniporna börja flyga tidigt imorgon. Får väl tömma magasinet på en av vättarna annars för att få upp värman lite. MB skulle ha med sej 20 vättar eller 20 par... vet inte vilket. Gäller att ha linserna i så man inte sänker allt för många av hans vättar. Han blir väl sur och grinig då.

Pratade med MB igår och han lät lite som en unge på julafton som bara väntar på att tomten ska komma... jag är kanske lika uppspelt. Har inte kunnat sova sen ha sa att vi skulle ut i helgen. Hur jag ska kunna somna i natt är ett mysterium. Kommer väl ligga klarvaken och vänta på att klocka ska bli 7 så man kan stiga upp och spätta till eckerö. 

Bli inte rädda imorgon vid 8 när det börjar smälla, det är bara jag som värmer upp.

    +        =  
SKJUT BOSSE!! SKJUT!!!


Diva stöter rådjur...

.... eller hon försökte iaf... tror jag. YberGobbe2k8 och jag var ut till lemlandsskogarna och skulle testa stöta rådjur med Diva. Det gick lite si sådär...

YG2K8 ställer sej på pass och jag och Diva trallar in i genom en litet skogsparti. Hinner väl gå sisådäran 10 minuter innan vi kommer fram till en tät dunge med granar. Diva söker på (eller bara springer runt och leker? svårt att säga för mej, oerfaren hundförare) och far så långt som 40-50m från mej innan hon snabbt kommer tillbaka och iväg åt nästa håll. Iaf sticker Diva in i dungen och 20 meter längrefram hoppar det ut ett rådjur någon sekund efter att hon springer in. Varför jag inte skjuter vet jag inte. Tvekade i någon sekund då jag inte kunde se vad det var för typ av djur, ett stort var det iaf, och sen vart det för sent... dåligt. Iaf, Diva hann nog aldrig se djuret och hon kom ut kanske 20 sekunder senare, lukta väll rätt gott där inne, och jag visade henne på spåret och hon spätta efter. Hon var inte borta så spec länge, 1 minut bara kanske, så vet inte om hon jagade det eller inte. Skulle varit perfekt om hon skulle ha väntat utanför dungen någon sekund till så hon skulle fått se rådjuret. Vet inte om det skulle gjort nån skillnad dock, men tror nog det skulle blivit ganska bra fart på då. Brukar iaf bli det här hemma när hon ser rådjur. Trallar iaf vidare men inget händer.

Tar 2 små såtar till, men Diva hittar inga djur, vet inte om det fanns djur där heller. Efter tre såtar var Diva lite trött och jag var totalt slut och vi avbröt efter det. Kan inte dra några direkta slutsatser av det här, men jag ska nog testa stöta med henne igen. Imorgon redan kanske... får vällan sii litäää....

Efter det åkte jag hem, käkade lite och sen innebandy. Storförlust. Slött. Ligger nu i soffan och klurar på om mina ben någonsin kommer att repa sej efter så mycket springande i skogen och på innebandyplanen. Det var tunga ben på slutet...

Nu ska jag trösta mej med den öl, sen ska jag sova sött som en griseknoe.


Varför sköt jag inte? Den såg inte exakt ut sådär dock...


Bedrövlig helg :/ :(

Lördag eftermiddag

Åker till en av vPs stugbyar och ror ut till dom där små holmarna i vanlig ordning, kastar ut vättar och allt det där.
vP och mths satt på en mini-holme och jag och gästjägare Tommy H satt en liten bit bort. Blåser rätt bra och det ser ut att kunna bli en bra ankkväll. Det blir inte så... det flyger ingenting... Några skrakor hade vi på håll, men det var rätt tidigt så det fick flaxa vidare. Ångrade det senare.

Det går väl en bra stund sisådäran så hör jag och TH nån konstig smäll, låter som .... nåt konstigt. En minut senare ringer vP och säger att dom har skjutit en knipa och att den behöver bärgas. Jag hoppar i båten och ror dit i nästan 20 knop. Ror förbi dom och dom pekar mej i rätt riktning. Jag har inga linser i ögonen, så jag ser den inte först. Men får syn på nåt suddigt sen och ror upp båten i plan. När jag är ca 5 meter från knipan tycker jag det ser ut som den har huvudet uppe och skriker åt vP och mths och frågar om den säkert är död? Jojojojojojojo tycker dom och flinar... Jaja, ror fast den och när jag är 2 meter ifrån den ser jag att det är en av vättarna som slitit sej...... zzzzzzzzzzzzzz.... KUL!!! Orka reta en blind stackars pojke.... Rodde efter den iaf och sen tillbaka till TH. Höll föresten på ramla ur båten oxå när jag skulle sätta mej i den... Det tyckte dom oxå att va roligt...

Står och snackar lite skit med Tommy en stund senare när det smäller 2 skott från vP och mths. Ringer dit och dom har skjutit en ölburk. Jag vägrar att bärga den...

Börjar bli rätt mörkt och vi har inte sett en fågel på hela kvällen.... frustration, ångest, irritation och retardation! Börjar ge upp kvällen då plötsligt vP och mths bombar på igen. Tommy ser en fågel flyga iväg och vi fnissar gott åt nåbbsen på andra ön =) =)  Ringer vP igen och han berättar att den suttit i vättarna utan att dom har sett den??!?!? Sen missar dom den när dom skjuter oxå. Jävla nötter...

Jag och TH hämtar vättarna, plockar upp nåbb-Pansne och mths. Ror tillbaka och när vi kommer upp till bilen så vill mths att jag ska plocka ut några skott ur en påse. Jag fattar inte poängen med det, men när jag öppnar påsen så ligger det en knipa där?! Sjukt nog så kommer knipan, som dom sköt på, tillbaka drivande efter en stund, bara för att rädda vPs heder. Jävla bra humor dom har.... iaf roa dom sej själva... Men man måste väl lyfta på hatten och säga GRATTIS  VP!!! DIN ANDRA FÅGEL!! GO VP!!! GO VP!!!! Efter det åker vi hem. Totalt värdelöst. Har aldrig varit ut och jagat fågel i år utan att fått skjuta ett endaste skott. Jag såg inte ens nån fågel, förutom skrakorna. SJUKT DÅLIGT!

Bosse hade ringt tidigare på kvällen och båt var fixat osv, så nu fanns det inget som kunde stoppa oss!
Men... på vägen hem från ankjakten börjar det spöregna och blåsa. Ser inte så spec ljust ut inför morgondagen. Kommer hem och tittar på SMHI som lovar 10-15m/s. Det läste tydligen gåbben som vi sku låna båt av oxå, så han villa inga låna ut den längre. Kanske lika bra... 10-15m/s i ansiktet kl 7 på morgonen är inte så kul, så jakten var avblåst! IGEN! Jag gråter mej till sömns... Samma gäller Simon och Bosse. Vet inte vem som har det tyngst just nu. Vi behöver tröst och öl just nu :/

Eftersom knipjakten vart bortblåst så klurar jag på att åka och jaga lite rådjur med dogg ist. Ställer kl på 7, men när den ringer låter det som att det regnar och blåser ute, så jag tystar klockan och sover vidare. Vaknar sen vid typ 10 och tittar ut. ............................................................................. 3-4 m/s, lite moln och sol............................. PERFEKT JÄVLA KNIPVÄDER! Blir så deprimerad så jag inte ens kan äta frukost. Helgen har varit helt värdelös! Jag har inte ens skjutit ett skott.......

Funderar på att dra ut Diva i skogen och se om hon gillar att jaga rådjur... Men får se om jag orkar ta mej upp ur soffan. Kanske blir kvar här tills imorgon.


Jag vill skjuta dej!


Jag är inte död....

Men nästan iaf... Jag har jobbat natt en vecka och det är typ det samma som att vara död.

2/11
Iaf, söndags så var jag på elkhunting i lemlandsskogarna. Det blåste kallt som satan precis överallt och jag satt och frös hela dagen i ett torn. Såna gånger funderar man starkt på att lägga ner älgjakten.... får att jaga annat ist. Vi fick inte ett skit... Vi såg väl ett gäng älg, typ 5-6 st, men vi får bara bomba kalv nu, så då hjälper det inte att det springer tjurar runt tornen. Efter att ha frusit ihjäl flertalet ggr så fick jag äntligen åka hem. Tänkte sova en stund eftersom jag skulle jobba natt, men icke. YberGobbe2k8 med fru (mamma) infann sej i mitt hus och pratade om massa saker som jag inte orkade lyssna på, så ingen sömn före jobbet. Sen blir det koma. Åker på jobb, kommer hem 6-7 på morgonen och har varit vaken ett dygn. Sängen är mjuk, varm och allt det där och jag hinner bara somna så kommer MISE och väcker upp mej. Jag hatar MISE. Diva oxå. Somnar om igen... Då kommer MISE IGEN! Skulle jag haft en 3.0.8.a vid sängen skulle jag suttit inne för mord idag... om jag inte lyckats lura polisen att det va vP som dödade 2 oskyldiga sopkillar... Iofs lär ju aldrig polisen tro att vP skulle lyckas med det... men iaf.... Sov 4 timmar... Sen upp och ligga soffa en stund. Sen jobb igen... så höll det på i en vecka. 

6/11
På torsdagen va jag ut på jakt med vP. Vi såg typ 1000-1500 knipor och vigger, men ingen som va närmare än 1 km...  Det var helt vindstilla och ingenting flög.. alls.... Helt dött... jävligt tråkigt. Höll på somna för mej själv... Men plötsligt börjar det rycka i vP (jag har sett det där ryckningarna förut, det är fågel på gång!!) tillika som han skrik-viskar "DET KOMMER EN TRUT". vP tar upp bössan och siktar och ska precis panga ihjäl den tillika som jag vänder mej om ser en... HÄGER? LOL? 
Jant: Pansne... det är en Häger...
vP: Är det? Säker?
Jant: Mjo... skjut inga den inga nåbbjävel

I samma ögonblick ångrar jag mej... Tänk va jag kunde retat vP om han hade skjutit en häger som han trodde var en trut.... Blir arg på mej själv .... Måste vara snabbare i tanken i sådana situationer. Jag skyller på min insomnia/koma...

Sen tillslut kommer det en ankjävel vinglande från ingenstans. vP och jag skjuter i samma sekund och ducken ramlar ner som en trasa. Omöjligt att säga vem som träffa den, men vi vet väl alla svaret vid det här laget? =) :D :) Jant mästerskytt eller vP, hej jag skjuter en anka vart 26 år... hmm di dummm....

 På lördagen skulle jag ut på älgjakt, men ställde inte ens in klockan.... jag sov ist... typ 15 timmar eller så. Sen på söndagen skulle jag jaga älgar, men jag glömde ställa klockan och sov ist... typ 15 timmar.... *mmmmm*

Jobbade kväll på måndagen och hade dygnet så felvridet som det bara går att ha det. Bestämde med vP att vi skulle upp på tisdagen och panga lite knipa... men vi sov ist... typ 12 timmar!

På onsdagen skulle jag ut och skjuta knipa med Sandbergpalten, men det regna lite så jag sov ist... bara 11 timmar...

Torsdag, nu skulle jag och vP skjuta knipa... och vi kom faktiskt iväg. Steg upp vid 7 och trallade över till vP-knösen och vidare till ... vassen... Rodde ut med hans mini-båt... Fick ta närmare 3000 årtag för att komma ca 200m.... Bra utväxling på den rodden....  Vi är väl ute ca 8 kanske, minst 30 minuter för sent, och det flyger ingenting. Platt lugnt igen... dåligt. Tar väl till just före 10 innan det kommer nån knipa. Lite långt håll, men vi testat lyckan i ren desperation. Inget ramla. Flytta oss lite längre fram för att få bättre lägen. Vart mera synliga och ingen fågel ville komma nära. Utom en trut =) Pangade den och den vek ihop direkt. Såg att det var ett vingskott, så jag gav den en salva medan den ramla ner. Har blivit rejält knipskadad efter mina äventyr med Sagapatroner och dykande knipor. Nu skjuter man fåglerna tills dom är utan fjädrar! Nåja, den dog inte helt och vP plocka ur sina dyra fina Winchester patroner och peta i lite Sagaskott för att avliva den.  20 meter, stilla på vattnet, allt är perfek... PANG!! ... ... ?.... ? Truten tittar på oss, vi tittar på den.... Jag börjar gapskratta och vP börjar svära. Skottet tog perfekt, rätt över fågeln och den reagerar knappt. Jag skrattar så jag får ont i magen medan vP laddar om och skjuter ett skott till! Samma icke-reaktion och jag håller avlider av smärtorna i magmusklerna. Saga har återigen talat och vP svär så mycket över skotten att jag tror han hittar på nya svordomar undertiden. Sen åkte vi hem... Vi såg en säl oxå föresten. Den va typ som en svart prick.

Idag är det fredag och jag ska inte jaga nåt imorgon bitti vad jag vet, men på kvällen blir det ankajakt med pojkarna från jobbet. Det blir säkert kul. Kanske vP kan få skjuta sin andra anka?

På söndag är det tänkt att jag ska ut med MB och jaga igen. Vi har varit påväg i flera veckor, men Bosses fylla, min älgjakt och dåligt väder har satt käppar i våra vattentäta planer... vattentäta... haha.... .., Stenbäck sku med oxå.... han börjar få ont om mat i frysen och vintern närmar sej med myrsteg. Han börjar låta desperat i telefonen. Det enda som kan stoppa oss nu är ifall vi blir utan båt. MB hade lånat ut sin och min ligger under tak hos mormor, så är det nån som har en extra båt att låna så kan ni säga till. Sover dåligt nu på nätterna när jag inte vet om vi kommer att komma ut och jaga eller inte... tär på själen :/

POKER:
Har gått illa i mitt komatillstånd. Vart ett hav av badbeats. 1-outare och annat satskap har jagat mej. Förlora 8 st 50/50 på raken oxå. Vet inte varför jag har börjat räkna dom, det är nån sorts tvångsbetende. Illa.... Va faktiskt nära att vinna en 50/50 för nån dag sedan. AJ mot 33. Floppar A och jag känner att det är min hand, men näääääääääää, RR stege på 3orna... Men det va när iaf! Omaha hand: KKQX mot QQXX -.... river Q....
Sen en vacker 3-way pott med mitt middle-set mot bottom-set mot AA. Bottom-set drar rr färg. Satans jävla skit cashgama! HATA!

Tror jag måste börja dissa badbeatsen och skriva om vinsterna ist, men dom är så få =)

Sen min favorit

Check, bet, jag all-in, syn, syn... Var är mina jävla 1-outare då?

Dåligt med bilder annars, så ni får nöta text.

Ska försöka uppdater lite oftare än varannan vecka i fortsättningen. Sätta in lite bra bilder oxå. Svårt att få riktigt bra bilder när inte Ginman är med dock :(


Sälar ska skjutas i ögonen, visst Sampe... eller klubbas

RSS 2.0