Sjuk sjuk sjuk

Fortfarande sjuk... varit sen i söndags.... orkar knappt ligga i soffan....

På måndag sticker jag till Dominikanska... blir borta 2 veckor... Borde väl börja komma gudingar sen.... Såg lite fåglar idag... hade inga linser i. så jag såg inga va det va för någgi... ... Nu ska jag till stan... Måste ha tag på Dollar...

... mvh ... jant ...

...



... guding... snart i grytan...

Föresten tillaga pappsen lite knipor åt mej för ett tag sedan... vart en knipfest av det hela.... gott.... mycket gott.... kan ha varit nån vigg med i grytan oxå... gott....  


Dåliga tänder, lite jakt och slut på jakt

Min visdomstand började jävlas där nångång runt julannandagen typ, så jag låg hemma 3-4 dagar och tyckte synd om mej själv och tuggade Burana+Panadol tills tandläkarna tyckte att det var dags att öppna sin mottagning igen. Dom vägra dra ut min dåliga tand eftersom den satt så illa till. Ist ska jag vänta 2 månader på nån specialist från .PRKL som ska komma och riva ut den. Fick lite Penicillin ist som skulle hjälpa. Det gjorde det faktiskt oxå efter nån dag. Känner ingenting nu, men tanden ska ut iaf så snart som möjligt. Jag hatar den!

Nån dag där i juldagarna, minns ej vilken, så ringer MB med gråten i halsen och vill panga knipa. Jag accepterar!

Vi glider ut med ett st Mulle till nån liten holme i en stor vik. Det visar sej vara lyckat. Riktigt lyckat! Det va ca 3-4-5-6 grader kallt den där morgonen och en iskant inte så långt ifrån holmen där vi satt. Var en riktigt liten holmen med lite Havtornsbuskar på, det va allt. Typ 50kvm stor eller så.

När vi kommer fram till stranden ligger det otroligt mycket fågel vid stranden. Minst lika många ser vi flyga runt i viken. Då börjar det rycka i MB och han småskriker åt mej.
MB: Asså ser du alla fåglar???! Det här kommer bli rekordjakt!
Jant: Njae... jag ser en svan typ
MB: Men för fan... är du blind??! Det ligger ju flera hundra här vid stranden... *hoppar i passagerarsätet*
Jant: Du ser i syne...
MB: Du är ju idiot... Satan, jag har ju bara 40 skott med mej..............

Själv hade jag oxå "bara" 40 skott med mej och det kändes faktiskt lite oroande när man såg alla fåglar!

Vi kommer iaf ut till holmen, utan vettar.... Tar iland, går ut på en liten udde och klurar på om vi ska bygga en skåra eller nä. Medan vi funderar så kommer det knipor. Ca 1000 i första omgången. Vi skjuter allt vad vi kan i flera minuter! MB står och svettas av allt omladdande fast det är -5 grader ute. Det regnar fågel. Allt vi skjuter på vill tydligen dö och det bästa av allt, INGEN KNIPA KOMMMER UNDAN! ALLA DÖR, INGEN DYKER UTAN ATT KOMMA UPP
Antal sagaskott med: 0
Vet faktiskt inte vad det beror på att alla ville dö den dagen, men det gjorde dom. Att det skulle va att vi inte sköt med saga skott kanske gjorde sitt, men iaf. Alla låg platta på vattnet utan några tecken på att dyka. I LIKE! :)
Iaf, det kom ca 1000 st där första omgången, stora skockar, ensama, små grupper... allt! Utan vettar kom dock inte alla så nära.... Eller få kom väl egentligen på bra håll om man tänker på hur mycket fågel det flög, men p.g.a. att det var så jävla mycket fågel i luften så hade inte alla rum att flyga långt ifrån oss. Det skulle behövts ett flertal flygledare för att kontrollera alla dessa hysteriska knipor som vinglade runt oss utan någon som helst kontroll.

Jag minns varken allt eller inget från den där jakten, men vi var ute ca 1 timme, just under kanske, och sköt 15 fågel. 3 änder, någon Vigg, resten Knipa. Det värsta av allt var att dom där bakom oss sköt en Salskrake! Aldrig sett en sån förut. Den var väldigt vit och liknade lätt på en knipa när den kom flygande. Med våran rutin var det ju givetvis ingen som pangande den, utan dom där bakom, dom som brukar skjuta skarv som pangade ner den stackars fridlysta fågeln. FY DOM!

Men som sagt, 15 fågel på en timme, sen slut på skott så det var bara att tralla hem igen. Jag hade dåligt med batteri i telefonen så det vart ingen filmat idag, och synd var det. Vackra skott radades upp efter varandra och det var en flykt som sällan skådats! En sådan jag kommer jag högst antagligen aldrig mera att uppleva. DET VAR KAOS!!


Ha alltid din Remington 870 Express 90 grader från ryggen


Några knipor, svårt att få in 1000 st på samma bild fast dom alla var i luften tillika.


Mulle, nöjd över jakten! Vem skulle inte vara det?

Idag var jag med Tommy H och jagade lite hare. Det var inte så spec lyckat. Det snöade till ca halv 5 på morgonen och när vi kom ut så var det snuskigt kallt. Ca -10 grader och paltarna hade inte rört sej något under natten. Vi traskade dock runt i markerna många, många kilometer och doggen pina på den oxå, men ingen palt gick att finna. Det var rätt kul iaf, men säkert mycket roligare om man nu får upp en hare och ännu roligare om man skulle få skjuta en. Men det kommer väl några chanser ännu. Harjakten fortsätter till någon gång i Ferbruari tror jag... minns inte så noga... bryr mej inte så noga.

Men eftersom nästan all jakt är förbi nu så kommer jag väl inte skriva så mycket mera förän det börjar komma in gudingar i vår :P


RSS 2.0