Knipor igen

Torsdag morgon så åkte jag och vP iväg på lite knipjakt. Ringde han vid 8 tiden och hoppades på att det skulle regna så jag fick stanna under täcket, men tyvärr var det fint väder och slut på bortisar, så det var bara att kasta sej i bilen och glida iväg mot Lemström.

Väl där gnyr vP om det är sååå synd om han för att han varit sjuk å bla bla bla... Lyssnar lite snabbt innan jag blockar han. Brummar iväg men får stanna en bit före vi är framme, pga ett träd som ligger över vägen. Jag får bära alla vettar som ligger i en fet trälåda ca 1 km, medan vP kastar en bössa på ryggen tillika som han "pinar" sej att bära min bössa oxå. Stackars Pansne, vad han får slita....

Vi är på väg mot någon holme, vars namn jag inte minns, men stannar först vid vassen. Vassen där vi alltid brukar va... och max skjuter 3 ankor på en kväll typ... den vassen zzz. Iaf så låg det ca 300 vigg 40-50 meter från stranden och vi bestämmer oss för att göra ett försök att smyga oss på dom. Kommer rätt nära, men ingen inom skotthåll före dom sticker. Vi stannar där en stund och ser att det flyger på rätt bra med fågel. Jag bombar väl ner 3 st rätt snabbt tror jag. vP panga väl på han oxå, men resultatet var som det brukar. Bestämmer oss för att strunta i holmen och kasta ut lite vettar här och se vad det blir. Sagt och gjort och jag tvingas ro ut ensam för att fixa vettar etc. Pansne trött efter att han fick dra den där 1 meters plastbåten 20 meter....

Vettar på plats och jag tränger ner mej i en Havtornsbuske medan vP sätter sej i sin fotölj som han har med sej... Knös!

Jag bombar en vigg, lite drygt håll som ramlar ner i vattnet och börjar dyka. Jag pinar efter med båten... men att ro ifatt en skadskjuten fågel är inte så lyckat... vP gnäller massa på att det va långt håll och bla bla bla... Men medan jag är ute och bärgar så kommer det en hög vigger på ca 250m håll rakt upp i luften... 2 skott avfyras. Alla fåglar flyger vidare.... ... Nice shot pansne!

Vi skjuter väl på lite... flyger rätt bra med vigg och nån knipa nu och då oxå. Sen kommer det en knipa snett framifrån, jag skjuter ner den på förstat skottet och vP bombar den en gång till medan den studsar på vattnet. Den dyker såklart... vad annars? Lite orutinerat så är vi inte berädda när den tittar upp första gången, så den dyker igen och kommer upp på ganska långt håll... pang pang dyk dyk etc etc zzz... you know the drill.... Den kom undan iaf... fucker!

Vi skjuter på en stund till och efter ett tag märker jag att det är bara jag som skjuter fåglar,... som vanligt... Pansne skjuter på, men inte ens en fjäder lämnar dom efter sej. Ser att vP börjar bli lite ledsen, så ljuger lite för han så han ska bli glad igen....
Jant: vP....Du är inte alls så dålig som du tror och som det verkar... du har bara haft lite otur! Nästa vigg som flyger förbi kommer du skjuta utan problem!
vP: Tror du verkligen det, mäster-Jant? Lixom jag bara missar ju när jag försöker sikta... oftast bättre när jag blundar...
Jant: Javisst! Oturen bara måste vända... den här viggen är din vigg Pansne!! Det är din vigg!!!
vP: Jaa!! Du har rätt... DEN ÄR MIN! FÖR JAG ÄR PANSNE!!! VON PANSNE!!!!! SLAAAAAKTARN!!!

Det glider in en vigg och vP drar av båda piporna... inte ens en fjäder ramlar från viggen... Jag gör ett ninja-move, som vanligt, och skjuter ner den. Övertygar snabbt vP att det var han som sköt den. Först tror han inte på mej, men efter lite övertalning så är han helt säker på att det va han som sköt viggen! Jag bara "avlivade" den efteråt! Efter det är vP som förbytt. Han skjuter faktiskt fåglar helt själv! Verkar som "turen" gått över till vP, för efter den viggen så kändes det inte som jag träffa nåt längre. Vigger är inte spec lättskjutna eftersom dom saknar GPS och annan nödvändig utrustning som krävs för att du ska kunna flyga rakt. Ist vindar dom som satan!

Dom där 300 viggerna som låg utanför vassen när vi kom var plötsligt tillbaka. Dom snurrade på runt vettarna först ett varv... liiite för långt håll... sen ett varv till.... liiite för långt håll... sen ett varv till, rätt ok håll, men vi ville att dom skulle kasta, så dom fick åka ett varv till. Tydligen slut på Credits då, för det va sista varvet dom kom! ÅNGEST! 300 knipor framför nosen... inom vettarna. Då hade man lätt kunnat göra en Pansen och blundat och iaf träffat en fågel. Men skulle dom kommit ett varv till och kastat hade det varit kaos! 300 fåglar i vettarna!?!?!?! Va gör man då!? A dream come true?! YES!

En stund senare kommer det 2 vigger trallande från sidan och jag säger åt vP att jag ska ta den bakre så han får bomba på den första. Jag skjuter 2 skott på min, men den ville inte dö tydligen så den flyger vidare. Tittar till vP och han sitter och nynna på MacGyver och har inte skjutit ett skott... varken på sin eller min fågel!?
Jant: Varför sköt du inte stupid-pansne!?
vP: Men min va för långt ut....
Jant: Men varför sköt du inte på min då?
vP: Men jag trodde du skulle ta den....
Jant: Jahaaaaa.... tack för förtroendet då retard...
vP: Vassego *nynna vidare*

Senare ska jag iväg och bärga en vigg som ligger och driver på rygg en bit bort. Jag har såklart varit och bärgat ALLT idag, eftersom vP är trött efter att inte ha gjort något....När jag kommer fram till den så får den plötsligt liv och försöker dyka, men kommer ingenstans. Bara viftar med tassarna i vädert... ser lustigt ut. Sen plötsligt tar den lite extra fart och kommer under vattnet... dock bara 15-20cm, så jag ser den hela tiden under vattnet. Mycket märkligt ser det ut. Den flaxar på där under ytan utan att komma nånstans och flyter sedan upp mot sitt öde. Jant-öde....

Vi fortsätter sen bomba och det känns inte som vi får nån fågel fast vi skjuter en massa... :/
Plöstligt ser jag att det där förbjudna håller på att hända igen... jag håller på att få slut på SKOTT!!! Tog med ca 50 kanske... vanligtvis så skjuter vi ju 10 skott en bra kväll, men idag är det ju en sanslös action! Tur fan att man har en pump!!=) vP är ju optimist i alla väder så han hade ju med sej ett par tusen patroner som jag kunde nalla av när mina tog slut.

Efter en stund så börjar det sina hos vP oxå och vi bestämmer oss för att börja plocka upp vettar etc och tralla hem. Vi ska bara skjuta en till... bara en.... Det vart väl 5 till iaf eller så.... =)

Givetvis får jag tralla ut efter vettar eftersom vP är trött fortfarande av allt latande! Precis när jag ska ta upp sista vettarna så börjar vP yla från stranden. Tydligen kommer min skadskjutna vigg drivande mot oss, så den är bara att ro upp nåten i plan och åka ut och hämta den. Ca 3 sjömil fram å tibax. Tog 5 minuter för mej.... bra rodd-armar!

Slutade med 12 vigger och 3 knipor. Helt bra! hade gissat på ca 4 fågel max, så en glad överaskning!


Dagens fångst!

Dagens bästa var när vP skulle avliva en knipa... en knipa som satt på ca 15 meter... en knipa som fick 10 st hagelskurar på sej... en knipa som överlevede 9 av dem... en knipa som gjorde vP vansinnig! En knipa som kommer spräcka mina tänder när jag ska försöka tugga den i mej! En knipa som precis alla andra jävla knipor!!

Dagens nästbästa: Har nästan helt slut på Saga patroner nu! =) =) =) =) =)

MB ringde i natt oxå... där vid halv 2 på natten. Han var i swe och pangade gris. Hade tydligen skjutit en lite galt... Minns inte vad den vägde eller andra intressanta uppgifter, men dom var säkert väldigt överdriva iaf ....


Orka skjuta griseknoen?


... SKJUT FÖR HELVET PANSNE! Nynna kan du göra nån annan gång.


Kommentarer
Postat av: Jant

Hade tänkt filma lite, men med bara vP i skåran så kändes det lite riskabelt = =) =) =) =) =D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:

2008-12-13 @ 21:17:19
Postat av: Evil-Einar

lalse hade d int bara varit bättre å kasta bort dom där satans Saga patronerna för femton jakter sen å satsat på gamla hederliga gyttorp? sååå jävla ont om slantar har du int å Elin sponsrar nog om d e för en god sak (å d e d juh)om du ber snällt

2008-12-13 @ 21:31:51
Postat av: Vetten

Bra att du fortsätter att skjuta med saga, köp mera av samma kvalitet om de tar slut.

2008-12-13 @ 22:08:30
Postat av: VP

den här dialogen e verkligen uselt skriven, du förklarar på ett lättfattligt sätt va det innebär att vara babian! Tard!



Jag bar dina grejer båda vägar å drog 100 kg båt + vettar bössor å satskap hur långt som helst! efter 3 dagar i magsjuka!!



Enda ja hörde va ditt whine, när vi sku bära tillbax fåglarna.. jag hade famnen full me fågel, bössor, skott m.m medan du bar 3 vigg å gnällde att du hade ont i fingrarna :)

2008-12-14 @ 21:26:48
Postat av: Jant

Du yrar tydligen fortfarande...

2008-12-14 @ 22:14:31
Postat av: VP

just jo :) vi vet ju vem som yrar i sitt bloggande :D

vem har 2 tummar och skriver blogg försover sig varje morgon? "jant" ( " får agera tummar") :)

2008-12-15 @ 04:26:53
Postat av: Chrisse

Ni är 2 väldigt sjuka små djur... Me like! :)

2008-12-21 @ 17:15:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0