Allt större än en koltrast ska dö!

Yeaa, idag kom vi ut! Äntligen!
7 ringde klockan, och jag ringde och väckte dagens gästjägare, Simon Stenbäck! Han lät rätt sliten över telefonen, men när jag hämtar honom vid hans hus är han minst lika sliten som han låter. Det visar sej att han klonkat lite halvt i en turnering på nätet under natten, så han bestämde sej för att fira med en öl och sen sova ut i 14 timmar... Eller så inte nej. Han drack 14 öl och sova en timme ist. Thats my Simon!

Så med en lätt sliten Simon i passagerarsätet så drar vi ut till Eckerö och hem till MB. Det går sjuuukt långsamt. Alla tror att det är halt för att det har kommit lite snö, så 50 knyck hela vägen ut till Eckerö. Sick....

Hinner fika lite snabbt hos MB innan vi trallar ner till båten och åker iväg. Det är SUPER väder! Minimalt med blåst, några grade kallt och lite moln och det har snöat under natten. Jag gissar att vi kommer få drygt 10 knipor. MB gissar på ca 20 st och SS gissar på 4??! LOL?! Idiot Simon HAHAHAH!!! :D 4 st..... plz..

Vi puttrar iväg och på vägen ser vi lite knipor. Jag och MB ser iaf... SS sov mest tror jag, fast det va kallt och han satt i en öppen båt... Känns _VÄLDIGT_ lovande just nu! =) Viken trio vi fått ihop inför denna super jakt:
MB, regernade Åländskmästare i Sporting, erkänd mästerskytt från Eckerö.
Simon Stenbäck, regerande Ålandskmästare i Texas Holdém NL!
Jant, bara jävligt bäst! På allt!
Detta kan inte misslyckas!

SS är en trogen blogg läsare, har jakt kort, licens för ett vapen (inte det som kom med på jakten gissar jag) och kan och förstår våran heliga kod: Allt större än en koltrast ska dö!
Det är bra med såna jägare, men slipper all skolning som det flesta andra jägare måste få när dom ska med...


Lite öppna är ögonen iaf.

Vi brummar på en stund och plötsligt börjar det snöa. Rätt rejält faktiskt. Värsta jag nånsin sett kanske. Det bara öser ner snöflingor stora som älgklövar.Ett tag ser vi inte mer än 30-40 meter framför oss och MB blir rädd att vi ska tappa bort oss. Jag kör inte och har ingen aning om var vi är men känner mej rätt säker på att vi ska komma fram iaf. SS är likgiltig.

Kommer iaf fram tillslut, kastar i lite vättar, typ 20 st!?!, ur med allt shit och vi är klara. Det snöar fortfarande rejält och jag klurar lite på om det är bra för knipjakt eller inte...MB vet inte, SS sover igen. Vi sitter väl kanske 5 minuter innan vi kamuflerat oss fullt ut.


f.v. Jant, SS & MB going under-snow-cover!


Knipvättarna kamuflerade sej oxå. Nu liknar dom mera gudingvättar än knipvättar, men wtf, kommer det en Åda är jag inte sen att skjuta den heller!

Tar en stund innan första fågeln kommer, det är en knipa som kommer flaxande och vi hinner knappt se den innan MB visar varför han är ålands bästa skytt. Den gör en 360 i luften och landar flat på vattnet. Rätt långt håll, men med patroner från US and A så kan man skjuta på lite håll säger MB. Vi tar iaf det säkra för det osäkra och MB skjuter den en gång till fast den ligger med tassarna i luften och huvudet under vattnet! Det har hänt för att dom vänder sej runt och sen flyger iväg! Det ska inte få hända idag! Perfekt, första fågeln på vattnet, och kniporna bryr sej tydligen inte om att det snöar!

Sen tar det ett tag... inget händer... slutar iaf snöa och solen börjar lysa igenom molnen. Känns som det inte kan bli bättre väder! Solen lyser, liiiite svag bris, några grader kallt och snö! Kan ju faktiskt inte bli bättre? Känns som det kommer att komma oändligt med fåglar vilken minut som helst! Jag tog med 175 skott idag. Kändes som det kunde bli knappt, men skjuter man mer än 175 skott så bör man nog ta upp sen. Kan väl iofs alltid låna av MB om dom skulle ta slut =)


Vädret slog helt om; sol och varmt och fint. SS sover....

Vi väntar iaf en stund till och förvånasvärt lite händer. Det är på gränsen till dött... det är dött. Det händer inte ett skit.... Stendött sa Stenbäck! Vi håller med.

Sen kommer det iaf ett gäng dux, ca 4-5 st, men dom vill flyga bakom ryggen på oss. Jag vägrar låta dom komma undan eftersom det var så dött så jag gör ett av mina inövade ninjamoves och kastar runt bössan och dödar en anka. Så sjukt vackert skott att båda MB och SS tappar ciggen ur munnen och bara gappar tillika som dom apploderar. Självklart skott för mej, övernaturligt för dem. Thats life....
Ett problem dyker upp när jag ställer mej upp och ska hämta ducken. Det finns buskar bakom mej. Typ oändligt med buskar. Det tänkte jag inte på när jag panga den. Inte för att det skulle gjort nån som helst skillnad, ducken skulle ner till vilket pris som helst, men jag kanske skulle varit lite mera noga med att kolla var den landar. Jag och MB letar på medan SS vaktar vättarna. Letar kanske 10 min då den plötsligt ligger framför mina fötter. Var precis på väg att ge upp då vi inte hade nån som helst koll på var den kunde ligga och man såg som bäst 1 meter framför sej. Lite tur ska man väl ha ibland =)


Gräsducken tuggar snö.. Ironi då den borde äta gräs

Sen händer inget igen. Vi klurar fram o tibaka på var alla knipor är, men inga svar går att finna. Det är bara helt dött. Ser att Simon börjar tappa modet och han somnar från och till fortfarande. Jag börjar bli rastlös och MB sitter och tjurar för sej själv på sidan av SS.


Simon sover, MB surar.

Jag tycker synd om SS som fortfarande inte fått skjuta nåt. Det finns ju fan inget värre :/ Men då väcker jag SS och säger åt honom att det sitter 2 st fåglar i vättarna......



Jag kanske kunde ha avbrutit skämtet när han tog av säkringen, men kändes inte som att det spela så stor roll då det inte var mina vättar :) och SS måste ju faktiskt få skjuta lite han oxå =) =) =)  Kan ju inte ta med en gäst och inte låta han skjuta. Det är oartigt.

Sen kommer det en gräsduck flaxande förbi. Min bössa klickar eller nåt och jag får pumpa en gång för att sen skjuta precis i samma sekund som MB. Ducken dör, landar på vattnet, trampar lite vatten med fötterna i luften och SS får för sej att den måste avlivas. Tar upp farfars gamla pust och ger iväg ett skott. Ducken ligger just utanför vättarna, men när SS skjuter så får vi se den vidaste spridnigen EVER! Första kulorna tar långt innanför vättarna medan några tar över fågeln, några på sidan om fågeln och några många meter förbi fågeln. Jag dircker lite kaffe tillika och håller på får det i fel strupe när jag får se hur bössan sprider. MB håller på sväljer ciggen och SS är glad och vaken =) Efter det testar MB och jag oxå våra bössor. Dom sprider på lite dom oxå, men inte i närheten av hur SSs bössa sprider! Jag skulle inte våga skjuta på en guding med en åda som var närmare än 5 meter från gudingen.

MB kommer på att vi glömt bärga ankan och vi spättar ut. Det blåser knappt nånting så man ser den på långt håll och den kan inte ha drivit så spec långt. Men när vi kommer ut och ska hämta den så finns den inte. Den är borta. Helt sjukt märkligt borta. Man borde se den på säkert 150m med det små vågor som är just nu... Men icke. Jag tror det var en gäddsäl som tog den... Det är enda förklaringen om du frågar mej! Vad annars?

Nu har det inte hänt nåt på snart 12 timmar och vi sitter alla och skruvar på oss. Det kommer en talgoxe... .... hmm di dum.... "Allt större än en koltrast ska dö!" .... .... Alltså..... Från och med nu så heter det "Allt större än/eller lika stor som en talgoxe ska dö!" Mitt första byte någonsin, när jag var liten knatte och panga med morfar, var en talgoxe. Nostalgi... SS skjuter på den... Den dör inte... sen kommer det en till. Jag skjuter på den. Den dör inte. Jävla Saga skott! Sen kommer det en till. Den sätter sej i en buske. Den dör inte.... Sen kommer det en som sätter sej på MBs snurra. MB låter mej inte skjuta på den fast det är på perfekt håll och jag lovar att sikta noga så jag inte ska träffa snurran, bara fågeln.... Jag kan sikta bra och noga om jag vill, övertygar jag MB... MB vägrar iaf. Säkert sur för vättarna ännu.... Orka va långsint?
Talgoxar flyger inte som andra fåglar. Dom tar några snabba flax å så trillar dom och så några flax och trillar osv. Utmaning! Men vi ger snart upp både talgoxarna och den övriga jakten och åker hem. SS har trampat ner sej i ett kärr oxå o sitter och gnyr och vill hem till mamma. Vi kör hem han.

Kort och gott så var jakten en stor besvikelse. Trodde på minst ett 2-siffrigt antal fågel! Men icke.... Dåligt, tråkigt... lame. Kanske har dom börjat flytta? MB säger dock att det fanns 1000-tals knipor vid samma ställe året före, men gissar att fåglarna följer väder och klimat mer än dom följer kalendern. Förövrigt sköt vi 3 fågel på 3 skott. Iofs dela jag och MB på sista fågeln, men iaf. SS fick fåglarna så imorgon ska det tvångsgästas och ätas knipa och anka.

Nya tag nästa helg om det inte blir nån älgjakt. Jobbar kväll kommande vecka oxå, så kanske man kan ta sej ut någon morgon och tittar efter lite fågel då oxå. Får väl se....

Kommentarer
Postat av: Jant

MB och SS sköt på en trut oxå. Den flög vidare utan att bry sej.

2008-11-23 @ 00:00:19
Postat av: Jant

Hade tänkt filma när vi sköt nån knipa oxå. Skulle bara skjuta av mej lite på dom 10 första kniporna och sen filma, men va fan...........

2008-11-23 @ 00:04:06
Postat av: Anonym

Godnatt! :)

2008-11-23 @ 00:05:13
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Skottleverantören

Har jag inte sagt åt dig att sluta skjuta på fåglarna med lösa skott, de är bara till för träning. Fattar du inte varför du bommar hela tiden?

Kanske dags för dig att börja med något annat, typ slangbella eller något liknande...

2008-11-23 @ 00:07:04
Postat av: Von pansne

önskar att d fanns på film då janten smygandes bärga en vetta i tron att d va en riktig knipa, å viskade åt oss andra å fråga om den va död..

2008-11-23 @ 00:56:07
Postat av: Evil-Einar

Stupid Pansnee som int filma d då...:(

2008-11-23 @ 09:55:36
Postat av: sandberg

jessus vilka jaktbrott. skulle pappa polisen se det här så kan ni räkna med ett par i galler.

jag får säga att simons skott var suveränt bra även fast det var en död fågel redan. ha haha. nu väntar jag hur trion ska kunna knäcka den där skytte dagen. 175 skott och 170 kvar. billigt vart det iaf.

2008-11-23 @ 20:19:09
URL: http://lemland.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag kunde ha haft 173 skott kvar om inte vi blivit invaderade av väldigt skjutbara Talgoxar! =) Hade väl runt 100 st kvar när jag kom hem =) =)

2008-11-23 @ 20:24:14
Postat av: sandberg

sköt du 70 skott på oxarna

2008-11-23 @ 20:28:55
Postat av: Anonym

Orka räkna... Men där nånstans iaf... Måste ju bli av med Saga skotten på nåt sätt. Dom kan ju inte ens döda en Talgoxe... FFS!

2008-11-23 @ 20:30:42
Postat av: erix

me tanke på mängden skott du äger så kanske de är billigare att köpa min gamla hagelsprakare (som verkar funka med saga skotten) istället för att slösa bort dom sådär :D Ge mig ett bud!

2008-11-23 @ 20:33:18
Postat av: Jant

Visa mej en död Talgoxe så kan du få bud efter det. Hur många Saga skott följer med?

2008-11-23 @ 20:34:33
Postat av: Jant

Kolla filmen där SS skjuter. Det finns typ 2-3 kulor som tar i vattnet LÅNGT före fågeln.

2008-11-23 @ 20:40:47
Postat av: erix

En plastkass me varierande sagor får du. Måste lägga upp en talgoxeåtel nudå... Den där bössa som avlossas på filmen, vafan är de för nåt? 40cm lång SBS med pistolgrepp? Ni borde låta den som har den bössan sitta en meter längre fram än alla andra så ni slipper få stänkhagel i kinderna när han skjuter.

2008-11-24 @ 07:41:56
Postat av: erix

Eller! Så kanske han sköt med winchester ammo?

2008-11-24 @ 07:43:21
Postat av: xXx

Hmm...kanske Simon skall hålla sig till Vin och poker istället för att hålla på med dessa lämlänningar å eckeröbor med en massa vapen..

Var rädd om vättarna;)

2008-11-24 @ 13:11:10
Postat av: Mygghatarn

Ge fan i talgoxarna de käkar massor av mygg, ta skatorna istället.

2008-11-24 @ 20:25:32
Postat av: Matrewsen

så bra... så bra!



"Så sjukt vackert skott att båda MB och SS tappar ciggen ur munnen och bara gappar tillika som dom apploderar. Självklart skott för mej, övernaturligt för dem. Thats life...."



:D

2008-11-24 @ 22:10:54
Postat av: Veganis

Sluta skjuta så stackars oskyldiga djur, käka vitkål istället, mycket nyttigare.

2008-11-24 @ 22:35:37
Postat av: Veganis

Sluta skjuta så stackars oskyldiga djur, käka vitkål istället, mycket nyttigare.

2008-11-24 @ 22:37:51
Postat av: Veganis

Sluta skjuta så stackars oskyldiga djur, käka vitkål istället, mycket nyttigare.

2008-11-24 @ 22:38:13
Postat av: Anonym

Sluta skjuta så stackars oskyldiga djur, käka vitkål istället, mycket nyttigare.

2008-11-24 @ 22:44:57
Postat av: Bella o Cassie

Vad är det för dj-a trams, småfåglar finns det gott om. Det räcker både till Jant och till oss!!!!

2008-11-24 @ 22:50:52
Postat av: SS

fan märkligt hur 2 st. hagel bara ramlar ur pipan och ett drar 4 meter vänster.. njaa, hoppas man blir inbjuden nån gång till för med den fina spridningen så kan man ju inte missa!

2008-11-25 @ 17:47:58
Postat av: SS

Märkligt hur 2 st. hagel bara ramlade ur pipan och ett drog 4 meter till vänster.. Men hoppas att man får komma med igen, med en sådan snygg spridning går det ju bara inte att missa!

2008-11-25 @ 19:31:33
Postat av: SS

VA!?! inlägget var ju just borta.. JANT, du har virus i bloggen..

2008-11-25 @ 19:33:26
Postat av: Veganis

Klart han har virus i bloggen, hur ska han annars kunna förhindra alla taskiga och sanna kommentarer.

Tror du att jag skrev samma sak 4 gånger? nene, någon som djävlas.....

2008-11-25 @ 22:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0