Sjuk sjuk sjuk
Fortfarande sjuk... varit sen i söndags.... orkar knappt ligga i soffan....
På måndag sticker jag till Dominikanska... blir borta 2 veckor... Borde väl börja komma gudingar sen.... Såg lite fåglar idag... hade inga linser i. så jag såg inga va det va för någgi... ... Nu ska jag till stan... Måste ha tag på Dollar...
... mvh ... jant ...
...
... guding... snart i grytan...
Föresten tillaga pappsen lite knipor åt mej för ett tag sedan... vart en knipfest av det hela.... gott.... mycket gott.... kan ha varit nån vigg med i grytan oxå... gott....
den där fina bilden på gudingen, påminner mej om när vi hade trevliga jaktresor till Ledskär. där kunde man lugnt skjuta 15 gudingar, bara under tiden man lade ut vetarna. va man två skyttar, måste man ha en jaktkamrat med , som inget annat gjorde än bärgade fågel, and i can tell you : han hade att göra. Jag har provat på de, jag vet ! Dom tiderna kommer aldrig tillbaka !!!Eller hur Jant?
Är nog knappeligen bara vigg och knipa i grytan när Jant & Ybergobbe ställer till me fågelhippa! Ni kanske skulle döpa maträtten till ornitologens skräck eller nåt annat passligt :) För övrigt kan jag bjuda på ugnsbakad mårdhund när som helst Jant, säg bara till när du e hungrig!
Mjo Ledskär måste nog höra till ett av ålands topp 10 ställen att jaga guding på. Faktiskt kastade det fåglar medan man satt ut vettar där. Dom saknade rädsla för människor, eller så var deras lust att para sej med mina ådor för stark.
Men bara för att vi inte varit dit på några år behöver ju inte den jakten utebli i framtiden. Funderar starkt på att ta några tjuvskytteresor dit i vår. Välplanerade dock, det finns ju fågelskådartorn där på Herröudden, den är inte så optimalt för tjuvjakt....
Inga ätit ugnsbakad mårdhund... måste va nån specialitet från Finström :P Tryckte precis i mej en kebabrulle med fetaost, så är mätt nu ett tag. Hör av mej senare
Kan vi inte få din pappas recept på den gudomliga grytan.
RECEPT på JÄGARJANTS KNIPBRÖST
Bryn Knipbrösten ( minst 2 st/pers.) i riktigt smör.(inget margarinjunk) tills dom blir gyllenbruna.
Lägg över dom ien kastrull tillsammans med skyn från bryningen.
Häll vatten över så att de täcker brösten. Koka på svag värme ca. 1-1,5 timme, eller tills dom e riktigt möra. Krydda med salt å lite kryddpeppar, ev. lite rose`peppar.
Tag upp brösten ur kastrullen. Gör nu såsen på ´spadet som brösten kokat i.
Tillsätt grädde, soya, 2till3 msk svartvinbärsgele, enbär svartpeppar, en msk curry, ev. mera salt.
Koka upp, och tillsätt mörk majsenapulver till önskad tjocklek.
Servera kokt potatis,morotsstavar, svartvinbärsgele.
Lämplig dryck: Ett kraftigt, rött vin ex.Luigi Bosca
eller ett mörkt öl.
SMAKLIG MÅLTID !
Jo, det funkar det!
Tack, tack. har allt hemma.....utom knipa!!!! Skit då, går det lika bra med kyckling?
Man kan säkert byta ut de mesta i receptet, men absolut INTE FÅGELKÖTTET !! De e ju som att dricka Irish Cofee utan kaffe !!!!
Kan man se på en vackrare bild än en landande Guding? Tror inte det !
Det skulle i så fall vara bilden på e njust ihjälskjuten Guding, just efter skottet, när den ligger på rygg och vispar lite lätt på tossorna.
Vad är det för fel på Irish utan kaffe?
Finns det inget att rapportera från jakten i Dominikanska??
Kom igen nu Jant, damma av bössan och på med bootsen. Dagarna börjar bli långtråkiga utan nånting nytt på bloggen!
Jant Jant, var är du? Du har ju kommit hem från semestern nu, så lite jakt borde du hunnit med!!!!
Hördö YberGobbe !
fösöker du få plusspoäng för ådan i huset eller !! ????
skulle du no ha sagt Irish utan whiskey så sku ja ha trott på dig men inte nu :)
Ikväll... då händer det! ojoj va spännande tider!